Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

Placa gatit granit - Rosu Multicolor fiamat

COD PRODUS: vncb1-40302cm
115.00 lei
Pret pe buc Pretul include taxa TVA de 19%; Costurile de livrare nu sunt incluse



Piatra pentru gatit de Granit, model Rosu Multicolor fiamat

Dimensiuni: 40*30*2cm

Utilizari: Platou servire mancaruri fierbinti sau reci. Pentru o servire eleganta a preparatelor culinare fierbinti sau reci se poate folosi acest blat din granit de dimensiuni mici, chiar si fara toarte sau cadru suport (avem insa si aceasta varianta in magazinul online). Platoul de granit nu trebuie impermeabilizat, deoarece substantele chimice pot patrunde in alimente. Blatul de granit lustruit este in mod natural rezistent la bacterii. Spala-l cu apa (eventual cu detergent de vase neutru) si clateste bine platoul de servire inainte de plasarea preparatelor culinare.

Piatra pentru gatit / Plita pentru gatit. Poti prepara fripturi, fructe de mare sau pizza la cuptorul cu lemne, la cuptorul din bucataria de vara, la gratar, la cuptorul aragazului sau chiar si la plita electrica cu piatra de copt din granit. Practic, placa sau blatul de granit se transforma intr-o plita de gatit. Preparatele se vor coace mai uniform si mai repede in coptor daca utilizezi placa de granit incalzita la cuptorul aragazului sau pe carbunii incinsi. Mai ales daca esti un fan al gratarelor, cu ajutorul pietrei de gatit din granit, vei spune „adio” fripturii arse, micilor „afumati”, painii arse pe-o parte, fructelor de mare pline de hidrocarburi. Atunci cand placa de granit este folosita ca piatra pentru gatit la gratar sau in cuptorul cu lemne impiedica patrunderea particulelor din carbuni si a fumului din carbuni in alimente.  

In plus, granitul este in mod natural rezistent la bacterii datorita suprafetei lucioase, non-poroase.  

Inainte de a utiliza placa de granit ca piatra de copt, igienizati-o urmarind acesti pasi:

1) se spala placa de granit doar cu apa si se lasa la uscat 24h;

2) se adauga placa de granit in cuptorul nepornit si se lasa timp de 25 de min la 200*C;

3) se scoate placa de granit cu ajutorul unor manusi pentru cuptor groase si se unge cu putin ulei de masline pe partea care urmeaza a se folosi la gatit;

4) se reintroduce placa de granit in cuptor pentru 50 de minute la 200*C.  

Acesti pasi se realizeaza o singura data, pentru a igieniza piatra de copt. Dupa aceasta operatiune, o poti folosi ori de cate ori doresti sa gatesti ceva la cuptor (friptura, peste si fructe de mare, pizza, paine, legume etc) fara a urma acesti pasi. Inainte de a gati ceva la cuptor folosind placa de granit ca piatra de copt, plaseaza piatra in cuptor si porneste aragazul la 240*C sau pune placa de granit pe griajul de deasupra carbunilor incinsi daca o folosesti la gratar. Dupa o ora poti prepara friptura, pestele, pizza sau legumele. Se spala dupa fiecare utilizare si se lasa 24h la uscat inainte de a fi bagata iar la cuptor.Nu aplica niciun fel de tratament impermeabilizant sau lac pe piatra de gatit deoarece substantele chimice vor patrunde in mancare in timpul coacerii.

Piatra pentru gatit /copt se spala doar cu apa si eventual cu un burete inmuiat in apa, dupa ce s-a racit. Poti lasa piatra de gatit la inmuiat in apa calduta dupa ce s-a racit pentru a elimina mai usor impuritatile, dar nu mult timp.

Produse similare