Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

Placa gatit granit - Negru Galaxy fiamat

COD PRODUS: vncb35-30202cm
89.00 lei
Pret pe buc Pretul include taxa TVA de 19%; Costurile de livrare nu sunt incluse



Placa gatit granit - Negru Galaxy fiamat 

Dimensiuni: 30*20*2cm

Piatra naturală are atât de multe întrebuințări, încât există puține domenii în care aceasta să nu se încadreze perfect sub o formă sau alta. Dacă facem o analogie între piatra naturală și arta culinară rezultatul va fi cu siguranță cel scontat. În primul rând, calitățile blaturilor de piatră pentru gătit sunt cele care le recomandă de la sine pentru uzul într-un asfel de mediu: aspect plăcut, rezistență termică, întreținere ușoară, ignifuga, antimicrobiana, transfer termic uniform, costuri accesibile și să nu uităm că piatra păstrează aromele preparatelor astfel încât papilele noastre gustative să fie cele mai fericite.

În aceste condiții, putem împărți destinațiile pietrelor naturale în două categorii principale: prepararea mâncării-placă granit pentru cuptor, blat copt granit, piatră de copt și ornarea mesei-platou servire granit. Când vorbim de blaturile de piatră naturală în bucătărie, lumea se gândește la plăcile mari care ajută la prepararea mâncării dar care oferă în același timp și un aspect aparte elegant, spațiului respectiv. De puțin timp în România, blaturile de granit se folosesc pentru a prepara carnea, fructele de mare, peștele sau leguminoasele, toate având avantajul de a-și păstra proprietățile nutritive și gustul desăvârșit. Aceste blaturi de piatră pentru gătit se folosesc pe post de plită, dar ele scot mult mai puțin fum, iar căldura rămâne constantă și uniformă mai mult timp, deci carnea se va găti mult mai bine, nu va fi uscată, își va păstra aroma și frăgezimea.

Plitele/blaturile din piatră naturală se folosesc pentru mese delicate și elegante, care se servesc în interior sau pe terase, spre deosebire de grătare care sunt destinate unui alt gen de mese și petreceri. În ambele cazuri piatra naturală este cea care păstrează cel mai bine savoarea preparatelor. În plus, aceste platouri de servire din granit, puțin mai mari, pot fi aduse pe masă și fiecare dintre invitați își poate pregăti friptura după cum dorește. Modul acesta de a servi masa se întâlnește nu doar în restaurante, majoritatea de lux ci și în cadrul reuniunilor de familie sau în cadrul cinelor romantice.

Dar să nu uităm că iubitorii de pâine, pizza, focaccia au acum la îndemână blatul de copt din granit care face ca alimentele să capete un aspect și un gust cu totul aparte. Piatra de copt se preîncalzeste în cuptor 45-60 minute înainte de a coace pâinea. Fiind foarte fierbinte, în momentul în care aluatul este așezat pe piatra naturală, aceasta transferă căldura prin conducție - căldura se propagă rapid și eficient în toată masa aluatului, ceea ce face ca interiorul să crească, apa să se evapore, înainte de a se forma crusta exterioară care limitează expansiunea. Pâinea nu reține umiditatea la partea inferioară, pentru că aceasta este absorbită de piatră, ceea ce face ca baza pâinii să fie crocantă, lejeră, fără a fi arsă, însă, cum se întâmplă când folosim o tavă metalică. Pentru pizza sau focaccia, o piatră de copt este esențială și garantează un rezultat excelent, mult peste așteptări. 

Instrucțiuni de utilizare: Înainte de prima utilizare, placa de gatit trebuie arsă. Se spală bine cu apă pentru a înlătura eventuala murdărie adunată în urmă transportului. Se lasă la uscat o zi. Se pune piatra în cuptor și acesta se încălzește la 200 de grade timp de o jumătate de ora. Nu se pune în cuptorul deja încălzit. Se scoate piatra cu ajutorul unei mănuși antitermice și se unge cu ulei de măsline pe ambele părți. Se poate folosi și ulei de floarea soarelui, dar acesta scoate puțin mai mult fum. Se pune piatra în cuptor la aceeași temperatura, pentru încă o ora.

Toate aceste operațiuni sunt necesare pentru o cât mai bună igienizare a pietrei. După prima utilizare, o simplă spălare cu apă este de ajuns. Se folosește doar o parte a blatului. Înainte de a găti, blatul de granit se ține 1-2 ore în cuptorul încălzit la 240-260 de grade (se pornește aragazul după introducerea blatului). Acesta se mai poate încălzi, cu ajutorul unei plase, pe flacăra de la aragaz sau pe cărbuni, la grătar. După aceea blatul se scoate și se poate transporta în locul unde urmează a se prepara carnea, fructele de mare sau legumele.

Cum se întreține piatra? Piatra folosită în bucătărie la prepararea mâncărurilor nu trebuie să fie tratată cu impermeabilizant. Nu trebuie să fie tratată cu nici un fel de substanță și nici să nu aibă vreo plasă de ranforsare.

Produse similare