Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

Ce este stilul contemporan?


Designul contemporan este caracterizat printr-un joc al simplitatii, al contrastelor, prin game cromatice echilibrate, prin individualitate si exclusivitate. Accentul se pune pe accesorii care atrag atentia prin culoare, dimensiune, textura.
Stilul contemporan este minunat pentru minimalistii care doresc sa evite amprentele agresive si pentru cei care doresc sa creeze o armonie simpla, dar foarte bine realizata, intre diferite elemente in timp.
Stilul contemporan de decorare este atemporal, este foarte usor de actualizat si merita orice efort si investitie, deoarece nu se va demoda niciodata.


Asadar, stilul contemporan se distinge prin:
•    Claritatea structurii
•    Varietatea de forme geometrice
•    Spatiu cat mai deschis (open space)
•    Un minim de obiecte, dar functionale
•    Accente vii de culoare
•    Solutii de inalta tehnologie
•    Diversitatea texturilor si finisajelor

Care sunt materialele utilizate in amenajarea in stil contemporan a casei sau apartamentului?

Pentru o camera de zi contemporana, pastreaza pardoseala simpla. Ideal ar fi o pardoseala clasica din lemn si covoare simple cu model, in forme geometrice sau o pardoseala din marmura pentru un plus de rafinament.

Foloseste un mix de metal, piatra naturala si sticla opaca sau transparenta.

Utilizeaza materiale durabile, de calitate. Inlocuieste gresia si faianta cu granitul sau marmura, mobilierul din pal cu un mobilier din lemn masiv, dar cu un design modern; textilele sintetice cu materiale naturale durabile.

Combina materiale cu finisaje mate (ardezie, travertin) si lucioase (granit, marmura), dar adauga si un accent textural (piatra scapitata, piata cioplita) pentru profunzime.

Culori in stil contemporan



Cand vine vorba de cromatica designului contemporan, schemele de culori sunt adesea : combinatia de culori neutre (nuante de maro, de la bej/crem pana la caramiziu sau teracota, gri, cenusiu, alb, ivory, negru); culori pamantii (verde-jungla, verde ocru, maro, cupru, aramiu)  si combinatia de contraste puternice de alb-negru.  
Gandeste-te la un cadru neutru ca la un bun punct de plecare si apoi adauga accesorii expresive si accente de culoare.  

Mobila in stil contemporan


Cand vine vorba de amenajarea interioara contemporana, mai putin este intotdeauna mai mult. Piesele de mobilier au forme geometrice, linii placute si drepte, iar tapiseriile sunt de cele mai multe ori negre, albe sau in culori naturale, din textile naturale precum bumbac, matase, iuta, piele.  
Se recomanda alegerea mobilierului de calitate, vintage, din lemn, fara ca acesta sa fie sculptat. Canapelele, fotoliile si scaunele au picioarele la vedere, iar pe paturi nu sunt puse cuverturi.

Accesorii decorative in stil contemporan


Desi mobilierul necesita o abordare minimala, accesoriile decorative sunt zona unde poti deveni creativ atunci cand reamenajezi spatiul in stil contemporan. De la lampi, la obiecte decor, pana la lucrari de arta supradimensionate, totul pentru a atrage atentia asupra accesoriilor decorative.

 

Stil contemporan de decorare camera cu camera

 

Acum, ca am trecut peste elementele de baza ale designului contemporan, iti prezentam o abordare rapida si simpla a decorarii fiecarei camere din casa ta.

1.    Bucatarie in stil contemporan



Din nou, designul contemporan se refera la o abordare minimalista. Alb si negru, culori neutre, culori pamantii sunt optiunele clasice pentru o bucatarie contemporana care va rezista testului timpului si va parea intotdeauna moderna.
Impreuna cu pardoselile traditionale din materiale naturale, cu dulapurile moderne mate, vei reusi sa creezi o atmosfera eleganta foarte confortabila privirii.
Cand vine vorba de insula de bucatarie, de blatul de bucatarie sau de pardoselile bucatariei, designerii recomanda piatra naturala, marmura, granitul sau ardezia. Toate se pot integra perfect intr-un design contemporan. Alege piatra naturala cu venaturi albe, negre sau gri, care pot aduce bucatariei un plus de eleganta si stil. Depinde de tine cum incadrezi piatra naturala in decorul camerei.
Poti alege un blat de bucatarie din granit gri si o pardoseala eleganta din ardezie multipanel neagra sau argintie.

2.    Living in stil contemporan



Simplitatea moderna, atentia la linii si spatiu, formele geometrice si paleta de culori stricte, dar bine gandita, usor de inteles, sunt secretele unui living in stil contemporan. Din moment ce camera ta de zi este adesea cel mai bun loc pentru a scoate in evidenta gusturile si personalitatea ta, adauga identitate camerei cu elemente decorative si multe obiecte de arta. Integreaza sculpturi, tablouri, covoare in doua tonuri, perne decorative, lampi si vaze supradimensionate pentru un plus de originalitate.

3.    Baie in stil contemporan


Atunci cand cauti inspiratie pentru stilul contemporan al baii, ramai la conceptul de oaza curata si linistita. Alege albul si stralucirea naturala a placilor din granit sau a placilor din marmura. Atat granitul cat si marmura se potrivesc de minune intr-o baie in stil contemporan. Acestea confera baii un aspect minimalist, elegant si atemporal. Alege o cada –statement din marmura, o pardoseala din ardezie, care nu aluneca si blaturi din granit rezistente.

4.    Dormitor in stil contemporan


Si in dormitor mergi pe linii simple, curate si drepte. Alege texturi fine, naturale, in culori calduroase si neutre pentru un confort vizual suplimentar. Parchetul din lemn, lenjeria de pat din bumbac, cuverturile din catifea si covoarele pufoase si moi contribuie la un spatiu relaxant. Adauga accesorii glamour contemporane sau vintage pentru a sparge monotonia.

Te interesează diverse produse din piatră naturală? La VINCA găsești: șeminee, tocător granit, blaturi granit, blaturi marmură, blaturi travertin, tavă servire marmură, piatră decorativă, pietriș decorativ, cadouri piatră naturală, detergenți, monumente, mobilier și multe altele la cele mai bune prețuri.
Dacă ai nevoie de ajutor, noi suntem aici pentru tine. Oferim și montaj și transport, dar mai multe detalii vei găsi aici.

 

Pentru imagini cu lucrări de la clienții noștri, click aici.

Comandă online sau ne ne poți găsi la: 

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Bacau: com. Nicolae Balcescu, E85, nr. 1248

Telefon contact: 0724 043 563

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Neamt: Roznov, str. Paltinului, nr. 883            

Telefon contact: 0769 608 459

Blaturi Bucatarie Mood by Vinca Marmura Granit Bucuresti: Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 242

Telefon contact: 0769 608 459

Sau prin parteneri - vezi lista parteneri aici.

Vrei să ne urmărești activitatea? Ne găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest dar și pe Telegram unde postăm săptămânal oferte limitate.