Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

        Calcarul este o rocă naturală sedimentară, o formă a carbonatului de calciu, compusă din minerale calcaroase. Calcarul se regăsește în mai multe forme. Avem, mai întâi, calcarul obișnuit, folosit ca material de construcție sau pentru obținerea varului și a cimentului. Apoi, calcarul poate fi regăsit sub formă de cretă sau în fosile.

         Folosit pe scară largă în construcții de-a lungul timpului, calcarul este una din rocile naturale cele mai răspândite în natură. Multe clădiri și construcții din secolele trecute au la bază calcarul. În comerț, este posibil să găsiți această piatră naturală sub denumirea sa în limba engleză- limestone.

         Calcarul poate avea diferite granulații și diferite grade de porozitate. De asemenea, nuanțele pot varia de la alb, la gălbui, cenușiu sau chiar bej. 

b8b4cef2ba27bed52ef0787c833b924a-1517939

Vratza limestone (calcarul Vrața) - Calcar de înaltă calitate provenind din Bulgaria

            Încă din secolul al nouăsprezecelea, calcarul de Vrața se găsește în nordul orașului Mezdra din Bulgaria. Acest calcar este bogat în cuarț și are caracteristici unice, care îl fac mai special față de alte tipuri de calcar. Spre exemplu, rezistența crescută în fața intemperiilor și a factorilor de eroziune, ușurința cu care poate fi prelucrat, și, nu în ultimul rând, calitățile estetice deosebite. Având în vedere aceste calități, putem afirma că este un material ideal pentru folosirea în lucrările exterioare - pavaj, placări, decorațiuni exterioare etc. , cât și în amenajările interioare - spre exemplu, la realizarea șemineelor, a decorațiunilor de interior, a treptelor sau chiar a unor piese de mobilier. 

328caa59e806f32a61b16ebe7266488f-1517939

        Pentru a ne convinge de calitățile deosebite ale calcarului, e suficient să privim cu atenție fațadele unor clădiri vechi și vom constata o structură compactă, omogenă, într-o nuanță caldă și plăcută. Duritatea calcarului Vrața îl recomandă pentru folosirea ca piatră de construcție în regiunile umede. Această duritate este suficientă pentru a face față intemperiilor dar și pentru a nu crea probleme în ceea ce privește tăierea și prelucrarea bucăților de calcar.

        Marmura este o rocă metamorfică, înrudită cu calcarul și derivând din acesta. Marmura este compusă în cea mai mare parte din calcit (forma cristalină a carbonatului de calciu, CaCO3) și obținută prin metamorfoza calcarului, în condiții de presiune și de temperatură ridicată, de-a lungul a milioane de ani, înglobând si diferite fosile și minerale, într-un proces de recristalizare.

marmura calcar

 


✔️ Ai nevoie de blaturi, glafuri sau trepte din marmura? Incearca noul calculator onlinehttp://www.calculator-marmura-vinca.ro Completezi dimensiunile, alegi modelul/culoarea si obtii imediat un pret personalizat.

Te interesează diverse produse din piatră naturală? La VINCA găsești: tocător granit, blaturi granit, blaturi marmură, blaturi travertin, blaturi quartz, tavă servire marmură, piatră decorativă, pietriș decorativ, cadouri piatră naturală, lavoare, detergenți, monumente, mobilier și multe altele la cele mai bune prețuri.

Dacă ai nevoie de ajutor, noi suntem aici pentru tine. Oferim și montaj și transport, dar mai multe detalii vei găsi aici.

 

Pentru imagini cu lucrări de la clienții noștri, click aici.

Comandă online sau ne ne poți găsi la: 

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Bacau: com. Nicolae Balcescu, E85, nr. 1248

Telefon contact: 0724 043 563

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Neamt: Roznov, str. Paltinului, nr. 883            

Telefon contact: 0769 608 459

Blaturi Bucatarie Mood by Vinca Marmura Granit Bucuresti: Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 242

Telefon contact: 0769 608 459

Sau prin parteneri - vezi lista parteneri aici.

Vrei să ne urmărești activitatea? Ne găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest dar și pe Telegram unde postăm săptămânal oferte limitate.