Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

     Marmura este o rocă naturală metamorfică, foarte dură, în compoziția căreia se găsește carbonat de calciu. Formarea marmurei este rezultatul recristalizării calcarului în urma unor presiunii și căldurii intense din timpul proceselor geologice desfășurate pe perioade foarte mari de timp. Roca rezultată în urma acestor procese și transformări are o structură cristalină etanșă și o porozitate redusă, dar bine definită. Această structură a marmurei îi conferă eleganța caracteristică și posibilitatea obținerii unui lustru perfect.

        Marmura este una dintre cele mai folosite pietre naturale în arhitectură, construcții, amenajări interioare și interioare, cât și în sculptură.

Având o porozitate foarte redusă, marmura, mai ales cea șlefuită, se comportă foarte bine în condiții de umiditate, având o rezistență sporită față de acest factor și posibilele sale efecte nedorite. Totuși, carbonatul de calciu aflat în compoziția marmurei, este sensibil la acțiunea acizilor.

12818b6d245fb1ed9b7186efc187aa7d-1517939

        Reacțiile marmurei la contactul cu agenții acizi diferă însă în funcție de tipul acestora, astfel că, pentru a evalua gradul de solubilitate și impactul asupra durabilității marmurei, este important să se determine exact tipul de agenți care produc deteriorarea acesteia. 

a72c6825a47e7fbf94735e65d14cbbc6-1517939

        Există două tipuri de marmură, cea pe bază de carbonat de calciu și cea pe bază de dolomit. Aceasta din urmă este mult mai rezistentă la acțiunea acizilor decât cea pe bază de carbonat de calciu.

Paleta de culori a marmurei este diversificată. Ea pornește de la albul sidefat și continuă cu galben, verde, roșu, cenușiu, până la negru, în funcție de compoziția minerală a fiecărui bloc de piatră.

 Utilizare

 Marmura este utilizată pe scară largă în amenajări exterioare și interioare. O regăsim în cadrul pereților exteriori sau pe pereții interiori, la pardoseli, scări interioare sau exterioare, blaturi, glafuri, dar și în diferite ansambluri decorative, ca și în sculptură. Este o rocă rafinată care înnobilează încăperile sau clădirile. 


✔️ Ai nevoie de blaturi, glafuri sau trepte din marmura? Incearca noul calculator onlinehttp://www.calculator-marmura-vinca.ro Completezi dimensiunile, alegi modelul/culoarea si obtii imediat un pret personalizat.

Te interesează diverse produse din piatră naturală? La VINCA găsești: tocător granit, blaturi granit, blaturi marmură, blaturi travertin, blaturi quartz, tavă servire marmură, piatră decorativă, pietriș decorativ, cadouri piatră naturală, lavoare, detergenți, monumente, mobilier și multe altele la cele mai bune prețuri.

Dacă ai nevoie de ajutor, noi suntem aici pentru tine. Oferim și montaj și transport, dar mai multe detalii vei găsi aici.

 

Pentru imagini cu lucrări de la clienții noștri, click aici.

Comandă online sau ne ne poți găsi la: 

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Bacau: com. Nicolae Balcescu, E85, nr. 1248

Telefon contact: 0724 043 563

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Neamt: Roznov, str. Paltinului, nr. 883            

Telefon contact: 0769 608 459

Blaturi Bucatarie Mood by Vinca Marmura Granit Bucuresti: Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 242

Telefon contact: 0769 608 459

Sau prin parteneri - vezi lista parteneri aici.

Vrei să ne urmărești activitatea? Ne găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest dar și pe Telegram unde postăm săptămânal oferte limitate.