Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

Blaturile din cuarț au devenit tot mai populare pentru proprietarii de case în ultima perioadă și nici nu este de mirare. Acestea se află în topul celor mai populare trei blaturi din lume, și își croiește încet drumul spre vârf. Mai mult decât atât, investirea în blaturi de cuarț poate transforma o bucătărie frumoasă într-una uimitoare în timp ce te bucuri de numeroasele sale beneficii. 

Iată câteva informații dovedite despre blaturile din cuarț care sper să te ajute să iei cele mai bune decizii pentru casa ta.

Cum sunt fabricate

Atunci când te decizi să cumperi blaturi din cuarț, s-ar putea să fii confuz de descrierea sa ca fiind un blat proiectat "fabricat de om". Pentru a crea plăcile din cuarț pe care le cunoști, producătorii combină aproximativ 93% cuarț măcinat cu 7% rășini, polimeri și culori. Această combinație permite o varietate uriașă de culori cu un aspect similar cu cel al pietrei naturale.

Este important de reținut că atunci când producătorii afirmă că produsele lor conțin 7% rășină, aceștia vorbesc despre o cantitate în greutate. Volumul real de rășină este mult mai aproape de 35% din produsul finit.

Deoarece blaturile din cuarț sunt realizate cu un amestec de piatră și rășină, suprafața rezultată este foarte dură, ca și granitul, doar că spre deosebire de acesta, cuarțul este un material lucios și neporos. Modelul depinde de textura pietrei folosite în proces. 

Diferite culori pot fi produse prin adăugarea de diferiți pigmenți în timpul procesului de fabricație. Majoritatea oamenilor preferă un aspect mai natural, dar unii au opțiuni de culori vibrante care nu s-ar găsi în natură.

După ce alegi placa pe care dorești să o folosești pentru blaturi, aceasta este tăiată pentru a se potrivi designului tău și este fabricată pentru a include detalii cum ar fi marginile și decupajele pentru chiuvete și aparate. Pentru că este un material atât de greu, cel mai bine este instalat de profesioniști.

Care este diferența dintre cuarț și granit

Cuarțul este dur - similar cu granitul în această privință - dar are și câteva diferențe. Deși ambele sunt piatră, numai granitul este 100% natural.

Rășinile și polimerii folosiți pentru a crea blaturi de cuarț le face complet neporoase, ceea ce înseamnă că sunt impermeabile la pete. Granitul este complet natural și poate fi foarte poros, ceea ce înseamnă că, dacă nu îl sigilezi în mod corespunzător și regulat, ai putea vedea cum apar pete chiar și de la mici vărsări de lichide.

De asemenea, cuarțul este rezistent la zgârieturi și ciobiri, deoarece polimerii și rășinile sale îi conferă un pic mai multă flexibilitate decât piatra naturală. Cu toate acestea, spre deosebire de granit, rășina din blaturile proiectate nu este rezistentă la căldură, astfel încât nu poți așeza tigăile de pe aragaz direct pe blat, așa cum poți face cu granitul. Ambele sunt materiale foarte dure, dar granitul este mai ușor de ciobit dacă scapi un obiect greu pe el.

În ceea ce privește faptul că sunt materiale de construcție "verzi", ambele sunt considerate a avea emisii scăzute de carbon în timpul proceselor de fabricație. Cu toate acestea, granitul, fiind 100% natural, este mai ecologic.

Cum să le întreținem și să le prelungim aspectul de nou

În general, întreținerea lor este destul de redusă. De fapt, unii ar spune că nu necesită întreținere. Totuși, asta nu înseamnă că le vei neglija complet. În general, apa caldă cu săpun are grijă să curețe suprafețele de lucru din bucătărie.

Evită detergenții abrazivi și substanțele chimice dure pentru a le proteja. Rășinile care sunt folosite pentru a le crea nu sunt indestructibile. Dacă verși ceva, curăță cât mai repede posibil. Blaturile din cuarț sunt rezistente la pete, dar asta nu înseamnă că nu pot dezvolta pete, mai ales dacă scurgerea este foarte acidă sau dacă este lăsată să persiste.

Evită să tăi alimentele direct pe suprafață și utilizează un tocător. Deși este foarte dură, poate fi zgâriată dacă se afirmă o forță suficientă în jos. De asemenea, evită să răzuiești mizeriile lipicioase de pe blaturi. Dacă trebuie să îndepărtezi gumă sau vopsea, folosește o racletă de plastic pentru a răzui ușor mizeria. Dacă găsești pete de ulei pe blatul de bucătărie, folosește un detergent cu un agent de degresare care este etichetat ca fiind sigur pentru utilizarea pe cuarț.

Poți să le folosești în baie?

Cuarțul este incontestabil de utilizat în bucătării, dar cum rămâne cu alte locuri din casă?

Dacă ți-ai propus să îl folosești într-o bucătărie în aer liber, probabil că trebuie să te mai gândești o dată. Cuarțul nu este prea grozav cu expunerea la lumina UV. Pigmenții se pot schimba drastic în timp după expunerea la lumina soarelui, până la punctul în care chiar și doar lumina directă venită printr-o fereastră îl poate decolora.

Dar cum rămâne cu băile? Dacă dorești cuarț în baie, este o alegere excelentă. Nu numai că există numeroase stiluri din care poți alege, dar este în mod natural rezistent la umiditate și nu trebuie niciodată sigilat. De asemenea, este rezistent la mucegai și ușor de întreținut. Unele finisaje pot arăta amprentele și petele destul de ușor, așa că s-ar putea să te trezești ștergând suprafețele din baie mai des decât ți-ar place, dar este o soluție destul de ușoară pentru o problemă destul de inofensivă.

Pentru unii oameni, costul cuarțului poate să pară un chilipir în baie în comparație cu granitul sau marmura, în special dacă baia este mică. La sfârșitul zilei, optează pentru ceea ce arată bine și este practic pentru familia ta. Este super ușor de întreținut și durabil, ceea ce îl face atractiv atât în băi, cât și în bucătării.

Dacă te interesează blaturi din cuarț pentru bucătărie sau baie la prețuri avantajoase și calitate excelentă, atunci vezi produsele Vinca. Aici poți găsi o colecție superbă de blaturi cuarț de diverse modele, culori și mărimi personalizate pentru toate gusturile și toate buzunarele. Aruncă o privire în portofoliul nostru și inspiră-te din lucrările clienților noștri fericiți.

Comandă online sau ne ne poți găsi la: 

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Bacau: com. Nicolae Balcescu, E85, nr. 1248

Telefon contact: 0724 043 563

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Neamt: Roznov, str. Paltinului, nr. 883            

Telefon contact: 0769 608 459

Blaturi Bucatarie Mood by Vinca Marmura Granit Bucuresti: Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 242

Telefon contact: 0769 608 459

Sau prin parteneri - vezi lista parteneri aici.

Vrei să ne urmărești activitatea? Ne găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest dar și pe Telegram unde postăm săptămânal oferte limitate.