Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

O casă perfectă nu există iar asta nu ține întotdeauna de atenția și planificarea minuțioasă. Când vine vorba despre bucătărie, povestea este mai încâlcită decât crezi. Pentru că de la o bucătărie ceri și luna de pe cer: „Ar trebuit să fie așa și pe dincolo să pot să gătesc în ea, dar să fie impecabilă mereu și trebuie să am un spațiu unde să îmi pun toate alea dar să nu pară aglomerată.” 

Tocmai din cauza atâtor dorințe, greșelile de amenajare apar când nu te aștepți acolo unde nu te aștepți. Mania pentru detalii te face uneori să uiți de ansamblu. Hai să vedem unde te poți încurca și ce poți omite în cazul amenajării bucătăriei tale. Să începem cu începutul. 

Nu o planifici cu atenție. 

Bucătăria ar trebui să cuprindă o serie de funcții într-o anumită proporție așezată unele față de celelalte și într-un anume fel. Avem nevoie de zona de gătit, de zonă de preparare a alimentelor, zone de depozitare, de refrigerare, zonă de spălat și o mulțime de electrocasnice fără de care viața ar fi mai grea.

Toate ar trebui să se îmbine în bucătăria ta cât mai armonios posibil. Există reguli, dar ideea este că ele trebuie adaptate în funcție de tine cel care folosește bucătăria și de necesitățile tale. Așa că fii atent la toate, pune-le pe hârtie și abia apoi treci mai departe. 

Nu fixezi bine scopul bucătăriei. 

Cum scopul? Nu am citit mai devreme ce ar trebui să conțină o bucătărie? E adevărat, însă ai mai citit ceva și de necesități. Bucătăria poate arăta diferit în funcție de o mulțime de cauze. De exemplu, dacă gătești mult sau nu, suprafața necesară pregătirii mâncării variază de la un caz la altul. La fel ca și volumul spațiului unde să ții ustensilele, oalele și farfuriile. Apoi în funcție de obiceiuri, mănânci acolo sau nu, adică trebuie o masă sau nu? Și toate astea contribuie la configurarea bucătăriei tale. 

Nu pune nimic inutil și totul va funcționa mai bine. 

Fixarea acestor idei vor face ca și bugetul alocat amenajării bucătăriei să fie stabilit cu mai mare exactitate. Tot în funcție de asta vei ști mai bine și traseul instalațiilor și amplasarea electrocasnicelor când vei pune prizele, și așa mai departe. Nu cred că vrei să te trezești tocmai când montezi mobila că încurcă vreo țeavă prost plasată sau să regreți că nu ai o priză în plus unde ar fi necesar.

Nu alegi stilul potrivit. 

Cum adică? O bucătărie cu prea mult roșu, s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere mai ales dacă gătești intens. Pentru că, ce să vezi? Aburii mâncării conțin și particule de grăsime care se curăță foarte greu din ornamente. Și mai este ceva. Un anume stil poate fi la modă un timp și tu te repezi să îl aplici. Dar ce te faci când trece trenul și vine altul? O bucătărie costă mult. Asta știe oricine a trecut prin asta. Ar fi mai bine să alegi un stil mai atemporal și la fel ca și în cazul restului casei să înlocuiești doar detaliile casei. Să  îi dai un aer fresh. Așa că, nu te repezi să alegi un anume model de faianță rustic sau culoarea anului că nu vei putea să-l mai suporți în anul următor când vecina ta va avea pe cele la modă atunci. Vasele, corpurile de iluminat, accesoriile mobilei, bateriile și chiar blatul de lucru pot fi schimbate astfel încât aerul bucătăriei tale să se împrospăteze.

Nu investești destul în dotarea bucătăriei.

Pericolul de a cumpăra electrocasnice ieftine doar pentru prețul lor atractiv este destul de mare încât să te facă să uiți să verifici și caracteristicile tehnice. Și uite așa îți cumperi cuptor cu microunde de unică folosință, hota care nu face față nevoilor, o plită pe care nu încap oalele așa cum trebuie și așa mai departe. Sau le iei fără a ține cont de stilul amenajării și apoi nu ești mulțumit de cum arată. Scuza că nu ai avut bani de altele nu ține dacă vrei ca bucătăria ta să fie perfectă. Liderii se străduiesc să răspundă cât mai multor cerințe stilistice așa că ai o paletă destul de largă din care poți alege. 

Nu ești atent la finisaje. 

Vorbesc aici despre finisajele camerei dar și despre finisajele mobilierului. Alege materiale un pic mai rezistente. O bucătărie nu e un dormitor. În bucătărie există apă, căldură, umezeală, mirosuri și arome de tot felul. În bucătărie, materialele ar trebui să fie ușor de curățat și rezistente la umezeală și pete. 

Mai e ceva de spus aici legat de cum arată finisajele mobilierului. Firmele ce comercializează mobilier de bucătărie au o serie de eșantioane care îți arată aspectul, textura și propriile atuuri a unui front de bucătărie. Știu că nu toată lumea are bani de lemn sau de materiale de calitate, dar fiți atenți ca invitațiile să fie cât mai bune. Când vezi nervuri care le imită pe cele ale lemnului, nu e bine deloc. Se vede că e plastic. 

Și mai e ceva la care nu toată lumea e atentă. La sortarea metalelor din încăpere, adică mânere, balamale, clanță, cremene și tot ce înseamnă metal la electrocasnice și corpuri de iluminat. Nu amesteca și inox și bronz și aramă și fier forjat. Sunt destul de des întâlnite cazurile în care nu găsești totul auriu sau argintiu să zicem. Salvarea vine din combinațiile acestora cu variantele lor din antichitate, cu albul sau cu negru. Dar cel mai recomandat este să o ții pe același tip de material.

Nu alegi blatul de bucătărie potrivit.

Pentru că în bucătărie există apă, căldură, umezeală, mirosuri și arome de tot felul, materialele ar trebui să fie ușor de curățat și rezistente la umezeală și pete. Blatul de lucru este cel mai utilizat obiect din bucătărie. Pe el pregătești mâncăruri delicioase, pe el scoți și așezi preparatele gata făcute, etc. Pentru că pe el sunt cele mai mari șanse să îl zgârii, să verși substanțe acide precum cafeaua sau alcoolul, să pui obiecte cu temperaturi înalte (cum ar fi o oală din cuptor), etc.. este important să achiziționezi un blat durabil și rezistent în timp la toți acești factori. Cele mai recomandate sunt blaturile din granit, din cuarț și din marmură, în funcție de preferințe.

Te ții de trenduri. 

Am zis și mai devreme un pic. Modelele trebuie aplicate cu moderație că se schimbă și atunci vei fi în dificultate. La fel și culorile. Te vei plictisi de bucătăria ta roșie când vei vedea că alții au bucătării albastre că tocmai am intrat în Anul Delfinului. Fii cu capul pe umeri și alege cu atenție și stilul și materialele și culorile astfel încât să ți se potrivească și ție și casei tale mulți ani. Și mult prea Clasicul sau mult prea Contemporanul pot fi alese doar dacă te reprezintă cu adevărat. 

Nu ții cont de ce ai la dispoziție. 

O bucătărie mare nu încape într-o cameră mică și nici o bucătărie minusculă nu poate fi împrăștiată într-o sală de dans fără să arate stingher. Așa că, adaptează ceea ce îți dorești spațiului pe care îl ai. Fiecare colț poate fi valorificat. Dar atenție, nu supraîncărcați spațiul căci apăsarea pe care o vei simți acolo, nu va fi ascunsă de funcționalitate. Ca și alte camere ale casei și bucătăria trebuie să armonizeze estetic și funcțional și abia atunci se apropie de ideal. 

Care ar fi ideea pe care ar trebui să o reții.

Amenajarea bucătăriei și de altfel, cea a întregii case, se face cu măsură și pe măsură. Așa cum o haină trebuie să ți se potrivească pentru a te simti bine în ea și pentru a arăta bine, așa și unei încăperi, mai ales bucătăriei. Nu trebuie să impui lucruri nepotrivite. Nu numai că va arăta prost, dar nici nu va funcționa bine. Iar asta chiar nu ne dorim, nu-i așa? 

Pentru imagini cu lucrări de la clienții noștri, click aici.

Comandă online sau ne ne poți găsi la: 

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Bacau: com. Nicolae Balcescu, E85, nr. 1248

Telefon contact: 0724 043 563

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Neamt: Roznov, str. Paltinului, nr. 883            

Telefon contact: 0769 608 459

Blaturi Bucatarie Mood by Vinca Marmura Granit Bucuresti: Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 242

Telefon contact: 0769 608 459

Sau prin parteneri - vezi lista parteneri aici.

Vrei să ne urmărești activitatea? Ne găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest dar și pe Telegram unde postăm săptămânal oferte limitate.