Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

Ce este ardezia si cum se formeaza?

 

Ardezia este o roca metamorfica ce se formeaza sub presiunea scoartei terestre, la temperaturi inalte, intarindu-se si devenind un material foarte rezistent si durabil.[1]

Granulatia si culorile ardeziei depind de locul din care a fost extrasa, dar și de compozitia chimica a solului in care aceasta a luat nastere. De altfel, ardezia se carcaterizeaza prin variatii de textura, culoare sau granulatie chiar si intre bucatile extrase din aceeasi cariera, conferind unicitate lucrarii ce va fi realizata din acest material. [2]

Paleta coloristica a ardeziei este una larga, insa predomina tonurile inchise. Nuantele ardeziei pornesc de la rosu, ocru, crem, verde, gri, pana la negru. Caracteristic ardeziei este aspectul patinat, pamantiu, ceea ce o face ideala pentru realizarea unui design rustic, traditional.[3]

Ardezia poate fi gasita sunt forma de placi mai mari patrate sau dreptunghiulare (30x60cm) sau sub forma de dreptunghiuri lungi (panel) (15 x 60cm ; 10 x 30 cm).

 

Utilizari Ardezie in Amenjari Interioare si Exterioare

Ardezia este o piatra naturala versatila si rezistenta, cu o suprafata nealunecoasa, care o recomanda fara probleme in zonele cu umiditate mare sau cu trafic intens, precum bucatarii, bai, birouri sau livinguri. Mai mult, ardezia este o piatra densa care rezista bine in timp.

Utilizarile generale ale ardeziei includ:

  • Amenajarea acoperisurilor cladirilor private si institutiilor publice - ardezia este folosita in industria de constructii pentru a face sindrile de acoperis si acoperitoare. Ardezia este ideala pentru acoperisurile cladirilor datorita proprietatilor fizice si chimice unice, rezistentei la umiditate si vant, capacitatii de izolare foarte buna si rezistentei sale la inghet. Acoperisurile din ardezie au o durata de viata foarte ridicata, chiar si sute de ani.[4]
  • Realizarea de blaturi de bucatarie si baie. Ardezia este un material superb de blat. Ofera un aspect durabil si unic în bucatarie si baie, indiferent daca se doreste un stil rustic sau clasic. Este rezistenta la umezeala si caldura.
  • Placari interioare si exterioare - ardezia se poate folosi atat la placari interioare (pardoseli si pereti sufragerii, bai, bucatarii, birouri, cafenele etc.), cat si la placari exterioare (fatade, garduri, socluri, stalpi, alei, terase). Placile de ardezie sunt durabile, versatile si elegante, se monteaza usor si nu necesita o ingrijire minutioasa sau costisitoare.[5] Ardezia este antiderapanta, mentine si transmite caldura.
  • Pavarea aleilor si teraselor exterioare cu placi din ardezie, trepte in fata casei sau in gradina, placarea fatadei, glafuri exterioare ferestre.
  • Placare ziduri exterioare cu ardezie tip panel finisaj scapitat. Acest tip de ardezie se poate lipi cu un adeziv special pe peretii exteriori ai casei.
  • Placare pereti interiori cu ardezie cu finisaj scapitat. Puteti decora un perete din living sau din hol cu fasii de ardezie scapitata. Aspectul grunjos, cioplit creeaza un contrast frumos cu finisajele si accesoriile moderne din incapere. Se preteaza si pentru decoratiuni in stil rustic.

idei amenajari interioare cu ardezie

Curatare si Intretinere Ardezie

Curatarea si intretinerea produselor din ardezie se face foarte usor daca folositi solutiile si produsele speciale destinate acestui scop.

Impermeabilizantul special pentru ardezie ofera un finisaj invizibil cu o schimbare minima a caracterului suprafetei, o rezistenta eficienta impotriva petelor de lichide de uz casnic. Poate fi folosit in zone cu umiditate ridicata.

Este recomandata spalarea si curatarea o data pe saptamana cu o carpa din microfibra pentru a reduce praful si cenusa de suprafata. Evitati curatarea ardeziei cu detergenti abrazivi, spray-uri uleioase si produse cu lamaie sau otet, deoarece acestea pot deteriora suprafata.

 

Cauti un Importator/ Prelucrator /Distribuitor de Ardezie in zona MoldoveiTe asteptam in unul din cele 2 depozite de piatra VINCA aflate la 15 minute distanta de centrul orasului Bacau si la 20 min distanta de Piatra Neamt, pentru a-ti alege materialele de care ai nevoie! Poti comanda si online produse gata prelucrate si finisate din ardezie sau produse la comanda.

 

Legaturi externe

 

 

[1] https://www.vinca.ro/articole/tipuri-de-piatra.html

[2] https://www.vinca.ro/articole/tipuri-de-piatra.html

[3] https://www.vinca.ro/articole/tipuri-de-piatra.html

[4] http://un1ka.com/2018/09/26/ardezia-ce-este-si-cum-poate-fi-utilizata-in-amenajari-si-constructii/

[5] http://un1ka.com/2018/09/26/ardezia-ce-este-si-cum-poate-fi-utilizata-in-amenajari-si-constructii/