Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

 

Tipuri de piatra

Marmura este o roca metamorfica si este compusa, in cea mai mare parte, din calcit – o forma cristalina a carbonatului de calciu (CaCO3). Ea se obtine prin metamorfoza calcarului.

 

Nuantele cele mai frecvente ale marmurei sunt alb, cenusiu, gri, negru si rosu. Cu exceptia unei parti a marmurei de culoare verde, din punct de vedere COMERCIAL, termenul de Marmura desemneaza orice calcar compact supus lustruirii, incluzand cea mai mare parte a a marmurei colorate.

 

Granitul  este o roca magmatica formata prin iesirea la suprafata a magmei, care, in urma racirii treptate, se cristalizeaza, dand nastere unei structuri granulate. Compozitia granitului cuprinde materiale dure- feldspati, cuartite- care determina duritatea de ansamblu a rocii. Aceasta caracteristica il face ideal de folosit in locuri supuse unor acțiuni mecanice și chimice agresive. Granitul este foarte rezistent la zgarieturi, dar si la contactul cu substante acide.

 

Travertinul este o roca naturala ce face parte din familia calcarului. Ca si compozitie chimica, travertinul este alcatuit din carbonat de calciu. Cel mai frecvent este intalnit sub forma de sedimente in preajma izvoarelor. Porozitatea ridicata a acestui material il face sensibil la substante acide, la pete si chiar la actiunea de curatare, de aceea este recomandabil sa fie impermeabilizat in prealabil, pentru a-i mentine aspectul si frumusetea naturala.

 

Posibilitatile de utilizare a travertinului sunt multiple- in amenajarea cladirilor, atat la exterior, cat si la interior, in placari ale peretilor sau pardoselilor, dar si in lucrari de pavaj ale curtilor sau aleilor.

 

Ardezia este o roca metamorfica ce se formeaza sub presiunea scoartei terestre, la temperaturi inalte, intarindu-se și devenind un material foarte rezistent si durabil.

 

Granulatia si culorile ardeziei depind de locul din care a fost extrasa, dar și de compozitia chimica a solului in care aceasta a luat nastere. De altfel, ardezia se carcaterizeaza prin variatii de textura, culoare sau granulatie chiar si intre bucatile extrase din aceeasi cariera, conferind unicitate lucrarii ce va fi realizata din acest material. Paleta coloristica a ardeziei este una larga, insa predomina tonurile inchise. Nuantele ardeziei pornesc de la rosu, ocru, crem, verde, gri, pana la negru.

 

Caracteristic ardeziei este aspectul patinat, pamantiu, ceea ce o face ideala pentru realizarea unui design rustic, traditional.

 

Cu toate ca ardezia este o roca ce nu se pateaza si nu absoarbe umezeala, o impermeabilizare a sa este utila și indicata, pentru a-i pastra aspectul initial. Aceasta rezistenta in fata factorilor de eroziune o recomanda pentru folosirea in bucatarii.

 

Pentru mai multe detalii, ne găsiți la:

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala BACAU: com. Nicolae Balcescu, Str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 21

Telefon contact: 0724 043 563

 

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala NEAMȚ: Roznov, str. Paltinului, nr. 883            

Telefon contact: 0769 608 459

 

Blaturi Bucatarie Mood by Vinca Marmura Granit BUCUREȘTI: Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 242

Telefon contact: 0760 788 351

 

Vinca Marmura Granit Piatra Naturala IAȘI - prin parteneri

Telefon contact: 0769 608 459

 

Vinca Marmura Granit Piatra Naturala SUCEAVA - prin parteneri

Telefon contact: 0769 608 459

 

Vinca Marmura Granit Piatra Naturala BRASOV - prin parteneri

Telefon contact: 0769 608 459