Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

Ce este marmura si cum se formeaza?

Marmura este o roca naturala metamorfica, foarte dura, in compozitia careia se gaseste carbonat de calciu. Formarea marmurei este rezultatul recristalizarii calcarului in urma unor presiunii si caldurii intense din timpul proceselor geologice desfasurate pe perioade foarte mari de timp. 

Cu o larga varietate de nuante superbe si cu calitati incredibile de rezistenta si durabilitate, marmura a fost si continua sa fie o piatra naturala ravnita si cautata peste tot in lume.  

Culoarea marmurei variaza de la alb sidefat, galben, verde, rosu, cenusiu, pâna la negru, in functie de compozitia minerala a fiecarui bloc de piatra. 

Tipuri de Marmura

Exista doua tipuri de marmura, cea pe baza de carbonat de calciu si cea pe baza de dolomit. Marmura pe baza de dolomit este mult mai rezistenta la actiunea acizilor decât cea pe baza de carbonat de calciu.  

In functie de provenienta, vorbim de marmura Emperador, marmura Carrara, Thassos, Kavala sau marmura Ruschita. Marmura Emperador este o piatra spaniola, care se gaseste in diferite nuante de alb si gri, precum si de maro si galben. Carrara este un tip de marmura care se gaseste adesea in nuante de alb sau alb-gri. Este folosita foarte des in sculptura si poate fi folosita si pentru o varietate de placari si decoratiuni. Marmura din Thassos isi primeste numele de la insula greceasca situata in Marea Aegen, de unde a fost extrasa din cele mai vechi timpuri. Marmura Kavala este un fel de marmura semi-alba extrasa din cariera Kavala din nordul Greciei.  Marmura de Ruschita se extrage din zacamantul de la Ruschita, o localitate din judetul Caras-Severin si are diferite nuante, de la alb la gri, roz, roz-galbui si rosiatic. 

 

Utilizari Marmura

Blaturi de lucru in bucatarie - Marmura innobileaza bucataria, oferind nenumarate posibilitati de design. Pe langa calitatile sale estetice, marmura, mai ales cea slefuita, se comporta foarte bine si in conditii de umiditate, având o rezistenta sporita fata de acest factor si posibilele sale efecte nedorite. 

Amenajari si reamenajari interioare:
· apartamente si case - pardoseli din marmura; glafuri interioare pentru ferestre; trepte si contratrepte scari interioare; placarea peretilor cu marmura, ca alternativa pentru gresie/faianta.

 

· magazine rochii de mireasa - pardoseli din marmura pentru lobby, receptie; trepte si contratrepte scari interioare; placari pereti interiori; glafuri interioare.

· case culturale/teatre/sali de opera si cladiri istorice - pardoseli si scari interioare din marmura.

· birouri /centre business - scari interioare, pardoseli lobby, receptie, spatii de recreere 

· hoteluri, pensiuni, cafenele si restaurante – pardoseli, trepte interioare din marmura 

Amenajari si reamenajari exterioare:

· Constructii civile private si publice – trepte si contratrepte exterioare, placarea fatadelor, glafuri exterioare ferestre, placare stalpi si garduri (capace de gard din marmura).

Obiecte si accesorii functionale si decorative: chiuvete/lavoare din marmura, masti pentru cada sau dus, mese de cafea din marmura, masti pentru seminee din marmura, sculpturi si memoriale. 

 

✔️ Ai nevoie de blaturi, glafuri sau trepte din marmura? Incearca noul calculator onlinehttp://www.calculator-marmura-vinca.ro Completezi dimensiunile, alegi modelul/culoarea si obtii imediat un pret personalizat.

 

Curatare si Intretinere Marmura

Marmura este folosita cel mai frecvent pentru frumusetea sa, insa trebuie spus ca este o roca mult mai poroasa, mai fina, dar si mai sensibila decât granitul. Marmura se uzeaza mai repede decât granitul, insa este mai usor de restaurat si de intretinut decât acesta din urma. Este bine de stiut ca marmura este afectata de acizi, cum ar fi sucurile sau bauturile acidulate, absoarbe uleiurile si alte lichide, putându-se pata foarte usor. 

Cea mai buna metoda de evitare a petelor este impermeabilizarea suprafetei cu o substanta protectoare, care umple porozitatile pietrei, impiedicand absorbtia diferitelor substante si oferindu-va timpul necesar pentru a curata suprafata afectata. 

Nu se recomanda folosirea produselor de curatare pe baza de acizi, precum cele pentru curatarea baii, a cazii sau a mortarului. Nu folositi otet, amoniac sau alte substante de curatare abrazive. Nu folositi produse de curatare alcaline care nu au fost concepute special pentru piatra.

Pentru curatarea suprafetelor din marmura, se recomanda folosirea unui detergent cu ph neutru. 

 

 

VINCA - importator/ prelucrator /distribuitor de Marmura

Cauti un importator/distribuitor/prelucrator de marmura? VINCA se numara printre cei mai mari importatori si distribuitori de piatra naturala, marmura si granit din Romania. Te asteptam in depozitele si showroomurile VINCA din jud. Bacau si Neamt pentru a-ti alege materialele de care ai nevoie!

Poti comanda si Online produse gata prelucrate si finisate din marmura sau produse la comanda - blaturi, glafuri, trepte si placaje din marmura personalizate conform dorintelor si nevoilor tale. Livram oriunde in tara! Pentru a te ajuta sa iei o decizie in privinta modelului potrivit de marmura, iti punem la dispozitie gratuit 5 mostre.

Tine legatura cu noi:

Magazin online: https://www.vinca.ro

Facebook: https://www.facebook.com/vincamarmuragranit/

Youtube: https://www.youtube.com/user/depozitvinca/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/vincamarmuragranit/