Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

Fără nici un dubiu putem afirma că, blaturile, fie ele de granit, marmură sau quartz, sunt una dintre cele mai atrăgătoare caracteristici ale unei bucătării sau băi. 
Cu toate acestea, alegerea materialului de blat potrivit pentru casa ta poate fi pe cât de provocatoare, pe atât de incitantă – mai ales când miturile stau în calea adevărului.
Problema este că atunci când ajungi să crezi miturile mincinoase, s-ar putea să alegi un material care nu se potrivește deloc nevoilor unice ale casei tale.
În acest articol, ne-am propus să abordăm unele dintre cele mai comune mituri din jurul blaturilor de granit pentru a te ajuta să separi cu ușurință informațiile false de cele adevărate. 
Mitul #1. Blaturile din granit nu mai sunt la modă. Acum sunt cele din cuarț.
De multă vreme, blaturile din granit sunt declarația supremă de lux într-o bucătărie sau baie și este ușor de înțeles de ce: granitul adaugă la valoarea totală a casei, deoarece este extrem de durabil și are un aspect distinctiv, de înaltă calitate.
Cu toate acestea, pe măsură ce granitul a devenit mai accesibil de-a lungul anilor, caracteristica sa „luxoasă” a început să se schimbe, la fel ca și tendințele de design. Apariția produselor artificiale care pot imita modelele naturale găsite în granit, a părut, de asemenea, să înlăture noutatea granitului, deoarece au abordat mai multe cereri ale consumatorilor pentru anumite modele sau culori.
Înseamnă asta că granitul nu mai este la modă?
Deloc adevărat. Mama Natura este mereu în stil.
Adevărul este că atât blaturile din granit, cât și blaturile din cuarț oferă propriile lor avantaje și dezavantaje de care trebuie să ții cont. Alegerea cea mai potrivită este în funcție de nevoile tale. Important este că amândouă sunt în tendințe și unul dintre ele ți se potrivește mai mult decât celălalt.
Cauți blaturi din cuarț? Click aici.
Mitul #2. Granitul și Marmura sunt practic la fel.
Deoarece ambele sunt piatră naturală, s-ar putea să fi auzit că granitul și marmura sunt aproape identice. 
Nimic mai fals! 
Adevărul este că cele două materiale sunt de fapt foarte diferite.
Una dintre cele mai mari diferențe dintre granit și marmură este porozitatea acestora. Practic, marmura este mai moale și mai poroasă decât granitul.
Din acest motiv, blatul din marmură necesită mai multă grijă decât granitul pentru a-și menține luciul și calitatea suprafeței originale. În schimb, marmura oferă un aspect mai elegant și mai luminos unei încăperi.
Cauți blaturi din marmură? Click aici.
Mitul 3#. Blaturile din granit sunt greu de întreținut.
Deoarece sunt piatră naturală, există o concepție greșită că blaturile de granit necesită o întreținere ridicată.
În realitate, granitul este rezistent la pete, zgârieturi, căldură și substanțe chimice. Este printre cele mai dure materiale de blat disponibile și, prin urmare, nu se deteriorează foarte ușor. 
Ștergerea prafului, ștergerea promptă a scurgerilor și folosirea suporturilor de oală sau trivets reprezintă nivelul de întreținere pentru granit. Aceste metode de îngrijire sunt comune pentru majoritatea materialelor de blat.
Mitul #4. Granitul nu este sigur pentru pregătirea alimentelor.
Există un mit alarmant conform căruia granitul găzduiește bacterii dăunătoare și, prin urmare, este nesigur pentru alimente. Aceste informații dezorientează omul când caută un blat pentru bucătărie.
Doar că, țin să te anunț că este doar un mit.
Deoarece blaturile din granit sunt în general mai puțin poroase decât alte tipuri de piatră naturală (și de obicei sigilate), acestea sunt rezistente la creșterea bacteriilor și ușor de păstrat curate.
Totuși, aplicarea constantă a dezinfectanților poate afecta etanșantul blaturilor din granit. Așa că, cel mai simplu utilizezi un tocător atunci când pregătești sau tai alimentele. În cele mai multe cazuri, apa caldă și cu săpun este tot ceea ce necesită blaturile de granit pentru curățare.
Mitul #5. Blaturile de granit emit radon.
Un alt mit mai supărător este că blaturile de granit emit niveluri nesănătoase de radon, un gaz radioactiv natural care poate provoca cancer pulmonar.
La fel ca multe mituri, acesta a luat un mic sâmbure de adevăr și l-a transformat în total altceva. Este adevărat că granitul poate conține elemente radioactive naturale, ... dar la fel și alte roci. 
Acestea sunt doar efectele secundare rezultate din descompunerea naturală a pietrei și a rocii. Granitul este produs în mod natural în pământ și poate conține mai mult sau mai puțin din aceste elemente decât altele.
Încă te simți alarmat? Nu-ți face griji. 
Adevărul este că blaturile din granit conțin atât de puțin radon, încât apa de puț și solul de sub fundația unei clădiri prezintă riscuri mult mai mari.

În concluzie, în ciuda a ceea ce ar putea spune orice mit, blaturile din granit sunt alegerea potrivită pentru orice tip de casă oferind un aspect elegant, atemporal și luxos.
Cauți blaturi din granit? Încearcă colecția noastră diversificată de modele și culori potrivite pentru cele mai noi tendințe. Click aici.

Vinca îți pune la dispoziție o gamă largă de: blaturi granit, blaturi marmură, blaturi travertin la cele mai bune prețuri.

Te interesează și alte produse din piatră naturală? La VINCA găsești: tocător granit, tavă servire marmură, piatră decor, cadouri piatră naturală, detergenți, mobilier și multe altele. Click aici.

 

Pentru imagini cu lucrări de la clienții noștri, click aici.

Comandă online sau ne ne poți găsi la: 

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Bacau: com. Nicolae Balcescu, E85, nr. 1248

Telefon contact: 0724 043 563

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Neamt: Roznov, str. Paltinului, nr. 883            

Telefon contact: 0769 608 459

Blaturi Bucatarie Mood by Vinca Marmura Granit Bucuresti: Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 242

Telefon contact: 0769 608 459

Sau prin parteneri - vezi lista parteneri aici.

Vrei să ne urmărești activitatea? Ne găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest dar și pe Telegram unde postăm săptămânal oferte limitate.