Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

Când vine vorba despre treptele din granit pentru scările interioare sau exterioare, puțini știu ce tip de granit să aleagă pentru casele lor de vis. 

Mulți apelează la granit datorită eleganței pe care o oferă dar și pentru că este o piatră naturală folosită pe scară largă în casele oamenilor pentru că este puternică și rezistentă la căldură și pete. Aceste caracteristici fac granitul să devină materialul ideal pentru blaturi bucătărie, mese pentru chiuveta din baie sau pentru trepte, alee și praguri.

Cu toate acestea, ne simțim pierduți atunci când mergem să cumpărăm produse din piatră naturală. Ce să alegi, cum să instalezi, ce este mai bine pentru casa ta…, există multe întrebări care au nevoie de un răspuns. 

Așadar, în acest articol îți voi prezenta câteva informații importante după care te poți ghida pentru a alege ce e cel mai bine pentru tine și casa ta.

 

1. Granitul lustruit

Granitul ajunge la fabrică sub forma unei bucăți mare de piatră unde este tăiat în felii și diferite forme în funcție de nevoi și solicitări. 

Pentru a-l face să strălucească, după ce se face tăierea și felierea trece printr-un proces de finisare, cea mai des întâlnită fiind lustruirea. Produsul final este plat și neted lucios și este cel mai frecvent montat în bucătărie, baie și, desigur, pe scări. 

Cu toate acestea, granitul lustruit este destul de alunecos, așa că ai grijă când îl utilizezi pentru scări. Ai grijă să menții scările uscate pentru a evita orice accident. 

Deși granitul lustruit arată frumos în toate nuanțele sale, granitul negru iese în evidență datorită stilului său elegant.

 

2. Finisarea periată a granitului

Finisarea periată se realizează prin tratarea suprafeței de piatră cu o perie de oțel care lasă o suprafață netedă, dar puțin aspră și care este mai puțin lucioasă și alunecoasă decât granitul lustruit. Este ideal pentru exterior și zona de grătar, dar se recomandă evitarea expunerii la ploi directe sau zone umede.

 

3. Trepte granit antiderapante

Pentru ca piatra de granit să fie rezistentă la alunecare, se tratează cu nisip pentru a o face aspră. Produsul final este mai puțin dur decât granitul fiamat și este un granit special pentru scări exterioare.

 

4. Finisaj ciocanit pe scara din granit

Finisarea se realizeaza prin baterea suprafetei cu vârful unor mici ciocane care lasă mini găuri la suprafață oferind proprietăți anti-alunecare. Rezultatul final seamănă cu o rocă degradată natural, cu o suprafață ușor texturată. Adesea face culoarea pietrei mai deschisă.

 

5. Granit fiamat

Metoda presupune încălzirea suprafeței pietrei și apoi răcirea sa bruscă, fapt care generează desprinderea unor cristale din structura materialului. În urma acestui procedeu, folosit îndeosebi în cazul granitului, se obține o textură antiderapantă, ideală pentru a fi folosită în pavări la exterior. 

Acest finisaj este cel mai bun pentru exterior și nu devine alunecos chiar și în condiții umede.

 

Beneficiile folosirii granitului pentru scări

Cel mai important beneficiu al utilizării pietrei de granit pentru trepte este că își poate păstra strălucirea pentru o perioadă lungă de timp, chiar și cu măturarea și curățarea regulată. În plus, culoarea sa nu se estompează ani de zile și rămâne la fel de bună ca nouă.

Indiferent ce fel de model de granit alegi, eleganța sa atemporală și capacitatea de a rezista la abraziune o fac perfectă pentru fiecare scară modernă. În plus, setul incredibil de proprietăți al granitului îl face foarte potrivit și pentru scările exterioare.

Potrivit profesioniștilor, granitul este rezistent la apă, căldură, bacterii și alergeni și, prin urmare, este o soluție ideală pentru trepte și scări. 

De asemenea, ceea ce face ca treptele din granit să fie cele mai preferate este faptul că sunt ușor de instalat și are costuri reduse.

Nu numai că treptele din granit sunt dure, dar vin și într-o varietate largă de culori și modele, iar unele dintre ele pot chiar da o notă naturală și un caracter elegant decorului general al casei.

Dacă ești interesat de granit pentru scări, Vinca îți pune la dispoziție o gamă variată de modele pentru trepte granit la cele mai bune prețuri.

 

Pentru imagini cu lucrări de la clienții noștri, click aici.

Comandă online sau ne ne poți găsi la: 

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Bacau: com. Nicolae Balcescu, E85, nr. 1248

Telefon contact: 0724 043 563

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Neamt: Roznov, str. Paltinului, nr. 883            

Telefon contact: 0769 608 459

Blaturi Bucatarie Mood by Vinca Marmura Granit Bucuresti: Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 242

Telefon contact: 0769 608 459

Sau prin parteneri - vezi lista parteneri aici.

Vrei să ne urmărești activitatea? Ne găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest dar și pe Telegram unde postăm săptămânal oferte limitate.