Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

Nu știi ce să alegi între blaturi din cuarț și blaturi de ceramică pentru bucătăria ta? Atunci ai ajuns la locul potrivit.

Alegerea materialului corespunzător pentru noile tale blaturi de bucătărie este o sarcină dificilă și consumă destul de mult timp. Faptul că în zilele noastre sunt disponibile mai multe materiale decât oricând, nu ajută, deoarece ai atât de multe opțiuni și lucruri de luat în considerare încât alegerea devine și mai grea. 

Din fericire, la Vinca, suntem aici pentru a te ajuta cu comparații între diferite materiale disponibile pe blogul nostru, dar și pentru orice întrebări pe care le ai cu privire la materiale, inclusiv la blaturile din ceramică și cuarț.

Să începem!

Blaturi din cuarț vs Blaturi din ceramică pentru bucătăria ta.

 1. Ambele sunt materiale neporoase.

 Materialele neporoase nu absorb apa și lichidele. Sunt foarte rezistente la pete, ceea ce le face perfecte pentru prepararea și consumarea alimentelor. Nu va trebui niciodată să-ți faci griji că vinul vărsat va lăsa o pată, chiar și pe blaturile albe. Totuși, deși sunt rezistente la umezeală, pentru îngrijirea și păstrarea lor pe termen lung, se recomandă să ștergi lichidele intrate în contact cu blatul cât mai repede posibil. 

2. Rezistența la temperaturi ridicate.

Ceramica este produsă la temperaturi care depășesc 1000 de grade Celsius. Aceasta este asigurarea că blaturile ceramice nu se vor sparge sau topi atunci când pui pe ele ustensile de bucătărie fierbinți.

Cuarțul are o rezistență moderată la căldură pentru că este fabricat din piatră naturală de cuarț 90% și restul din rășini. Rășinile sunt sensibile și tind să se topească atunci când sunt încălzite, așa că se recomandă să folosești suporturi de protecție pentru obiecte fierbinți înainte de a așeza oala fierbinte cu mâncare direct pe blat.

3. Curățare și întreținere ușoară.

Ambele materiale au suprafețe netede și, prin urmare, sunt ușor de curățat. Tot ce vei avea nevoie pentru curățare este săpun și apă. Pui săpun, ștergi suprafețele cu o cârpă moale, apoi clătești cu apă.

Blaturile din cuart sau ceramica pentru bucătărie nu au nevoie de etanșare, spre deosebire de multe alte materiale.

4. Durabilitate.

Cuarțul este mai dur și mai rezistent decât ceramica. Acesta va suporta presiunea și sarcinile grele fără să se crape/ciobească. De asemenea, este foarte rezistent la zgârieturi și poți tăia direct pe el, doar ai grijă la cuțite pentru că li se va toci lama.

Ceramica nu este la fel de rezistentă și este predispusă la ciobire. De asemenea, ceramica se poate sparge din cauza impactului mare de forță, așa că acordă o atenție deosebită atunci când transporți încărcături grele pentru a nu le scăpa pe blatul de lucru.

5. Paleta de culori.

Deoarece ambele materiale sunt fabricate de om, ambele au o gamă largă de culori. În timpul producției lor, pigmenții sunt adăugați pentru a face modele sau pentru a schimba culoarea lor originală. Ele pot arăta chiar ca alte pietre naturale, cum ar fi marmura sau granitul.

Atât blaturile din cuarț cât și cele din ceramică au game largi de culori. Astfel vei avea posibilitatea de a alege ceva pe gustul tău și în acord cu schema de design a casei. 

  6. Preț.

În medie, blaturile  de bucătărie din cuarț sunt mai accesibile decât cele din ceramică. Totuși, prețurile variază de la o culoare la alta.

Cu toate acestea, ambele materiale oferă prețuri foarte bune pentru calitatea lor și vor reprezenta o investiție inteligentă pe termen lung. 

În concluzie, ambele materiale sunt grozave și au multe caracteristici în comun. Dacă principala ta preocupare este durabilitatea, atunci alege blaturile din cuarț. Dacă ai un buget restrâns, dar dorești totuși un produs de înaltă calitate, alege blaturile din ceramică pentru bucătărie.

Ai mai multe întrebări despre comparația dintre blaturile de bucătărie din cuarț și ceramică? Nu ezita să ne contactezi pentru mai multe informații.

Vezi imagini cu lucrări de la clienții noștri, aici.

Pe noi ne poți găsi la:

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Bacau: com. Nicolae Balcescu, E85, nr. 1248

Telefon contact: 0724 043 563

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Neamt: Roznov, str. Paltinului, nr. 883            

Telefon contact: 0769 608 459

Blaturi Bucatarie Mood by Vinca Marmura Granit Bucuresti: Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 242

Telefon contact: 0769 608 459

Sau prin parteneri - vezi lista parteneri aici.

Vrei să ne urmărești activitatea? Ne găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest dar și pe Telegram unde postăm săptămânal oferte limitate.