Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

Ce sunt glafurile pentru ferestre? Glaful este reprezentat de o placă din piatră naturală, cum ar fi marmură sau granit și care este plasată în partea de jos a ferestrei din trei motive principale:

  • Un glaf de fereastră formează un plan uniform pe care fereastra poate fi așezată cu ușurință. Suprafața plană a pervazului face ca rama ferestrei să se așeze uniform pe o suprafață netedă. Acest lucru previne ca fereastra să apară strâmbă odată instalată.

  • Un glaf de fereastră prelungit este de obicei folosit pentru a forma un pervaz în afara ferestrei. Acest lucru permite un spațiu suplimentar în care se pot păstra câteva ghivece de flori, etc. Acest lucru este folosit mai ales în clădirile formate din apartamente, unde spațiul este foarte limitat.

  • Un glaf de fereastră este, de asemenea, folosit ca un umbrar pentru fereastra de dedesubt. Acest lucru este cel mai des întâlnit într-o clădire de apartamente cu mai multe etaje, unde majoritatea ferestrelor sunt de obicei plasate una deasupra celeilalte. Acest lucru elimină cerința de a pune umbrele deasupra fiecărei ferestre din complex. În acest fel, va fi necesară o umbrire doar deasupra celei mai înalte ferestre. Aceasta este o modalitate bună de a economisi cheltuielile cu materialele de construcție.

Ce material se folosește pentru glafurile ferestrelor?

Cele mai multe glafuri de ferestre sunt alcătuite din piatră naturală, cum ar fi: 

Glafurile realizate din piatră naturală sunt versatile, adică pot fi folosite atât în interior, cât și în exterior pentru că sunt rezistente la umiditate, la zgârieturi și la temperaturi înalte. Ele pot fi instalate în așa fel încât să se extindă din interior spre exterior, astfel încât să ai parte de două pervazuri. Un glaf interior pentru stocarea cărților și un raft exterior pentru păstrarea unor ghivece cu flori, etc.

Partea cea mai bună la glafurile pentru ferestre din piatră naturală este că sunt rezistente în timp, astfel că ele reprezintă o investiție pe termen lung.

Cum se atașează un glaf de fereastră? Cum se lipește un glaf de fereastră?

Simplu! Un glaf este atașat, de obicei, sub cadrul ferestrei și se lipește cu ajutorul unor adezivi. Adezivii pentru piatră naturală au o aderență foarte puternică pe toate substraturile obișnuite și o rezistență ridicată la condițiile extreme (ploaie- caldură-îngheț). Adezivii comercializați de VINCA sunt de calitate superioară și pot fi folosiți fără probleme pentru lipirea plăcilor din piatră naturală, marmură, granit, pe orice suprafețe.

Mai sunt la modă glafurile din marmură?

Răspunsul este da! De fapt, în prezent sunt cele mai utilizate glafuri pentru ferestre în construcții datorită versatilității lor. Marmura poate fi atât de ieftină și de scumpă pe cât se dorește. De asemenea, este foarte rezistentă la factorii exteriori. Nu ia foc, nu putrezește și nici nu dezvoltă o infestare cu termite. Prin urmare, este unul dintre materialele veșnice pe care le poate folosi cineva în construcții. Mai mult, marmura va fi mereu la modă. Deoarece marmura este o rocă naturală, nicio schimbare de design nu o poate afecta.

Cum se taie un glaf din marmură?

De obicei, glafurile din marmură sunt comandate din fabrică, pretăiate. Ele pot fi tăiate la orice dimensiune, în funcție de dimensiunea rocii din care au fost scoase inițial. Dar, dacă trebuie să tăiați pervazul din cauza unei probleme de dimensiune, acest lucru se poate face cu ușurință. Tot ceea ce veți avea nevoie este un ferăstrău circular portabil. Poți tăia bucata de marmură folosind fierăstrăul dar este important ca acesta să fie tăiat sub apă. Acest lucru permite fierăstrăului să taie direct prin marmură fără probleme.

Ce pot face cu glafurile vechi din marmură?

Din fericire, acestea pot fi refolosite. Deoarece marmura este eternă, poate fi lustruită și șlefuită din nou pentru un finisaj reînnoit. Acestea pot fi apoi fie refolosite din nou în proiectul tău de renovare, fie pot fi vândute. Dar ai grijă, deoarece vinzi bucăți de marmură care sunt tăiate la dimensiunea ferestrelor casei tale și nu la dimensiuni standard, adică nu te aștepta la o mulțime de bani. 

 

Dacă te gândești să îți construiești propria casă sau să o renovezi, navighează pe site pentru a găsi produse utile care acoperă aspectele legate de construcții. La Vinca ai parte de glafuri pentru ferestre într-o varietate mare de modele, culori și texturi la prețuri de depozit și mărimi personalizate. 

Pentru imagini cu lucrări de la clienții noștri, click aici.

Comandă online sau ne ne poți găsi la: 

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Bacau: com. Nicolae Balcescu, E85, nr. 1248

Telefon contact: 0724 043 563

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Neamt: Roznov, str. Paltinului, nr. 883            

Telefon contact: 0769 608 459

Blaturi Bucatarie Mood by Vinca Marmura Granit Bucuresti: Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 242

Telefon contact: 0769 608 459

Sau prin parteneri - vezi lista parteneri aici.

Vrei să ne urmărești activitatea? Ne găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest dar și pe Telegram unde postăm săptămânal oferte limitate.