Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

Bucătăria este, în general, cea mai îndrăgită cameră a unei case. Este locul unde se gătește cu drag și locul unde oamenii se adună și petrec clipe minunate împreună.
Cu toate acestea, poate deveni cel mai periculos loc având în vedere atâtea produse electrice și temperaturi înalte. Pentru a evita riscul de a te expune pe tine și familia ta la catastrofe, este important să ai blaturi rezistente termic.

Iată motivele pentru care ar trebui să achiziționezi blaturi rezistente la căldură:

  • Deoarece majoritatea incendiilor pornesc în bucătărie, obținerea unui blat rezistent la foc reduce substanțial șansa de extindere a incendiilor mici.
  • Blaturile rezistente la căldură sunt mai puțin susceptibile la deteriorarea din cauza echipamentelor de bucătărie defectuoase. De exemplu, dacă o oală cu gătire lentă se varsă sau se răstoarnă, este mai probabil să provoace arsuri pe un blat care nu este rezistent la căldură.
  • Blaturile rezistente la căldură durează mai mult și nu sunt predispuse la deteriorare, economisind costuri inutile la reparații sau înlocuiri.

Dacă te-ai gândit să schimbi blatul, probabil ai aflat despre blaturile de cuarț în procesul tău de căutare. Cu marea varietate de culori și modele, cu siguranță vei găsi ceva care se potrivește cu estetica casei sau bucătăriei tale.

Blaturile din cuarț sunt rezistente la căldură. Dar câtă căldură pot suporta?

În timp ce un blat de cuarț este rezistent la căldură, acesta poate fi deteriorat dacă este expus la prea multă căldură.
Blaturile de cuarț sunt realizate cu până la 90% cuarț. Restul materialului este format din pigmenți și rășină. Deoarece rășina poate rezista doar la aproximativ 150 de grade, plasarea materialelor foarte fierbinți, cum ar fi o tigaie direct din cuptor, va arde blatul și va provoca daune.
Se întâmplă greșeli, așa că poți pune o tigaie fierbinte pe blatul de cuarț și poți vedea imediat urme de arsură pe blat, de obicei maro sau galben. Asta nu înseamnă că blatul este complet distrus. Este un indiciu al unei arsuri de rășină, pe care profesioniștii o pot repara de obicei, deși nu întotdeauna.
Este posibil să observi, de asemenea, că tigăile și oalele moderat fierbinți pot provoca decolorarea blatului de cuarț dacă sunt lăsate la suprafață pentru perioade lungi, motiv pentru care ar trebui să folosești un suport fierbinte sau un trivet.

În continuare îți voi prezenta câteva modalități de a preveni deteriorarea blatului de cuarț datorită căldurii:

  • Protejează blaturile din cuarț de căldura extremă cu suporturi pentru obiecte fierbinți sau trivete. Deși știi că așezarea unei oale fierbinți pe blatul tău de cuarț îl poate deteriora, uneori poți uita. Se mai întâmplă. Pentru a-ți fi mai ușor, păstrează aceste articole de protecție lângă aragaz pentru a evita eventualele neplăceri.
  • Folosește un suport pentru cănile cu băuturi fierbinți precum ceai sau cafea. Folosirea suporturilor îți va proteja blaturile și va ajuta la menținerea lor în timp.
  • Nu aștepta ca scurgerile de apă să se usuce singure. Acționează și curăță imediat cum le vezi. Ai grijă la substanțele acide precum cafeaua, sifonul, vinul și uleiurile de gătit pentru că ele sunt cele mai dăunătoare blatului. Ștergând aceste scurgeri înainte de a se usca te asiguri că blatul nu devine lipicios și că nu se va păta. 
  • Tipul de detergent ales pentru curățat blatul contează. Pentru întreținerea optimă a blatului de cuarț, fii selectiv cu tipul de detergent pe care îl alegi. Apa caldă cu săpun este mai mult decât suficient, în schimb, produsele alcaline bogate, cum ar fi: înălbitorul, agenții de curățare acizi, cum ar fi degresanții și detergenții pentru sticlă, pot dăuna semnificativ blatului de cuarț.
  • Ai grijă ce tip de cârpă alegi. Folosirea unui burete de curățat abraziv va zgâria suprafața blatului de cuarț. Pentru durabilitate, folosește o cârpă sau un burete moale.
  • Nu folosi blatul ca tocător pentru tăiat. Știu că este tentant, dar deși blatul de cuarț este puternic, folosirea lui ca tocător de tăiat va lăsa urme de tăiere inestetice.

În concluzie, blaturile de bucătărie din cuarț sunt rezistente la căldură și pot proteja împotriva răspândirii focului. Cu toate acestea, trebuie luată o precauție suplimentară, deoarece blaturile se pot deteriora din cauza expunerii la căldură în exces. Asigură-te că utilizezi dispozitive de protecție împotriva căldurii, cum ar fi suporturi pentru lucruri fierbinți pentru a proteja blaturile de deteriorarea termică.
Dacă ești în căutarea blatului de cuarț perfect pentru bucătăria ta, vezi colecția noastră aici.

 

Pentru imagini cu lucrări de la clienții noștri, click aici.

Comandă online sau ne ne poți găsi la: 

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Bacau: com. Nicolae Balcescu, E85, nr. 1248

Telefon contact: 0724 043 563

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Neamt: Roznov, str. Paltinului, nr. 883            

Telefon contact: 0769 608 459

Blaturi Bucatarie Mood by Vinca Marmura Granit Bucuresti: Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 242

Telefon contact: 0769 608 459

Sau prin parteneri - vezi lista parteneri aici.

Vrei să ne urmărești activitatea? Ne găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest dar și pe Telegram unde postăm săptămânal oferte limitate.