Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

        Marmura este o rocă metamorfică, înrudită cu calcarul și derivând din acesta. Mai concret, structura marmurei așa cum o cunoaștem, este rezultatul transformărilor prin care a trecut calcarul, în condiții de presiune și de temperatură ridicată, de-a lungul a milioane de ani, înglobând diferite fosile și minerale, într-un proces de recristalizare. Caracteristică marmurei este viniatura variată, care îi conferă aspectul unic, dar și paleta bogată de nuanțe, care o consacră între celelalte tipuri de piatră naturală. Varietatea marmurei depinde de fapt de cantitatea și tipul de minerale aflate în compoziția sa.

 

        Marmura este folosită cel mai frecvent pentru frumusețea sa, însă trebuie spus că este o rocă mult mai poroasă, mai fină, dar și mai sensibilă decât granitul. Ea se uzează mai ușor decât granitul, însă este mai ușor de restaurat și de întreținut decât acesta din urmă. Este bine de știut că marmura este afectată de acizi, cum ar fi sucurile sau băuturile acidulate, absoarbe uleiurile și alte lichide, putându-se păta foarte ușor. Așadar, nu este prea indicat să folosiți marmura pentru amenajarea bucătăriei sau a băilor intens folosite, cum sunt cele din spații comerciale sau clădiri publice. În schimb, marmura este ideală pentru pardoseli, pentru amenajarea băilor obișnuite, pentru șeminee, dar și pentru blaturi de mese.

 

        Fiind o rocă moale, marmura necesită impermeabilizare cu o substanță specială, pentru a preveni pătarea acesteia sau murdărirea.

Cu ce se curăță marmura?

Pe scurt:

Iată o listă completă de recomandări privind curățarea și întreținerea marmurei.

 Ce produse să folosești și ce să NU folosești pentru a curăța marmura
 

- Îndepărtați scurgerile imediat, pentru a evita deteriorarea marmurei.

- Folosiți suporturi de protecție sub vasele cu mâncare fierbinte. 

- Folosiți covoare sau alte materiale sub obiectele care pot produce zgârieturi- vase de ceramică, sticlărie, argint etc.

- Sub recipientele din sticlă care conțin alcool sau sucuri este necesară de asemenea folosirea unui material care să protejeze marmura de eventualele scurgeri de lichid.

- Utilizați produse de curățare specifice în mod regulat.

- În baie, se recomandă folosirea unei tăvi pentru păstrarea produselor de toaletă, pentru a preveni contactul marmurei cu substanțele chimice care îi pot dăuna.

- Îndepărtați cu mopul praful de pe pardoselile din marmură în mod regulat.

- Pardoselile din marmură pot fi protejate cu ștergătoare pentru picioare sau covoare, în zonele expuse traficului intens.

- Nu folosiți produse de curățare pe bază de acizi, precum cele pentru curățarea băii, a căzii sau a mortarului.

- Nu folosiți oțet, amoniac sau alte substanțe de curățare de uz general.

- Nu folosiți produse de curățare abrazive.

- Nu folosiți produse de curățare alcaline care nu au fost concepute special pentru piatră.

- Nu așezați produsele de toaletă direct pe suprafața blatului din marmură.

- Nu folosiți pudră abrazivă pentru a evita zgârierea suprafeței din marmură.

Cum se curata marmura

         Marmura este un material poros, de aceea se poate păta cu ușurință și este sensibilă la acțiunea acizilor. Este de evitat așezarea paharelor direct pe suprafața marmurei, deoarece acestea vor lăsa urme. Sucurile de fructe, băuturile carbogazoase și alți acizi provoacă pierderea luciului, așadar, dacă intră în contact cu marmura, trebuie îndepărtate rapid cu o cârpă umedă. Dacă suprafața este afectată și își pierde luciul, se recomandă șlefuirea acesteia.

    Cea mai bună metodă de evitare a petelor este impermeabilizarea suprafeței cu o substanță protectoare, care umple porozitățile pietrei, împiedicând absorbția diferitelor substanțe și oferindu-vă timpul necesar pentru a curăța suprafața afectată.

     Curățarea prafului în cazul pardoselilor din marmură se va face cu un mop uscat. Trebuie să știți faptul că nisipul, murdăria și pietrișul afectează cel mai mult marmura și alte tipuri de piatră naturală din cauza abrazivității lor. Pentru a limita apariția acestora, puteți apela la covoare așezate în zona intrării în încăpere, dar trebuie să vă asigurați că acestea au dosul antiderapant. Nu este indicat să folosiți aspiratorul, întrucât părțile de plastic ale acestuia sau roțile pot zgâria suprafața marmurei.

Vă recomandăm folosirea unor produse de întreținere special concepute pentru marmură, pentru a proteja și a păstra frumusețea marmurei. O marmură impermeabilizată va putea fi curățată cu ușurință. Produsele de curățare cu ph neutru curăță delicat, reînnoind stratul protector și prevenind murdărirea viitoare.

Se recomandă testarea produselor de curățare pe care doriți să le folosiți pe o porțiune mai puțin vizibilă. Lăsați să acționeze 30 de minute, clătiți și lăsați să se usuce. Dacă porțiunea respectivă capătă o nuanță cenușie, evitați folosirea acelui produs.

De asemenea, trebuie evitată curățarea sub presiune mai mare de 800 PSI. Pe o scară a durității de la 1 la 10, marmura se încadrează între 1 și 4, cel mai dur fiind diamantul, cu 10, și cel mai puțin dur, talcul, cu 1. Marmura neagră este de fapt un calcar foarte moale, dar este considerat a fi marmură. Nu se recomandă folosirea unui cristalizator în cazul marmurei negre, întrucât piatra se poate umfla sau sparge. În cazul finisării sau al lustruirii, se va avea grijă să nu rămână dâre și ca pulberea să fie uscată. Operațiunile trebuie să se desfășoare cu rapiditate.

     Atâta timp cât cunoașteți caracteristicile și comportamentul marmurei, întreținerea și curățarea acesteia n-ar trebui să vă pună probleme. Este suficient să țineți seama de toate aceste informații, pentru a păstra cât mai mult timp aspectul deosebit acesteia.

Marmura este o rocă nobilă și rafinată, a cărei eleganță impresionează. Poate că e ceva mai pretențioasă decât alte tipuri de piatră naturală, dar cu grijă și atenție, vă puteți bucura vreme îndelungată de splendoarea marmurei în locuința dumneavoastră.

Cum se curata marmura

 


✔️ Ai nevoie de blaturi, glafuri sau trepte din marmura? Incearca noul calculator onlinehttp://www.calculator-marmura-vinca.ro Completezi dimensiunile, alegi modelul/culoarea si obtii imediat un pret personalizat.

Te interesează diverse produse din piatră naturală? La VINCA găsești: tocător granit, blaturi granit, blaturi marmură, blaturi travertin, blaturi quartz, tavă servire marmură, piatră decorativă, pietriș decorativ, cadouri piatră naturală, detergenți, lavoare, monumente, mobilier și multe altele la cele mai bune prețuri.

Dacă ai nevoie de ajutor, noi suntem aici pentru tine. Oferim și montaj și transport, dar mai multe detalii vei găsi aici.

 

Pentru imagini cu lucrări de la clienții noștri, click aici.

Comandă online sau ne ne poți găsi la: 

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Bacau: com. Nicolae Balcescu, E85, nr. 1248

Telefon contact: 0724 043 563

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Neamt: Roznov, str. Paltinului, nr. 883            

Telefon contact: 0769 608 459

Blaturi Bucatarie Mood by Vinca Marmura Granit Bucuresti: Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 242

Telefon contact: 0769 608 459

Sau prin parteneri - vezi lista parteneri aici.

Vrei să ne urmărești activitatea? Ne găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest dar și pe Telegram unde postăm săptămânal oferte limitate.