Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

CE ESTE GRANITUL?

Granitul este o rocă magmatică cu o structură cristalină vizibilă format în principal din cuarț și feldspat (care sunt mai dure decât oțelul). Acestea conferă granitului culorile mai deschise, cum ar fi albul și rozul. Acest fundal este accentuat de minerale mai întunecate, cum ar fi moscovita, biotita neagră și hornblenda neagră de amfibol, motiv pentru care granitul are un aspect de sare și piper.

Granitul formează cea mai mare parte a scoarței terestre și este printre cele mai dure materiale de construcție cunoscute. În cariere, granitul este tăiat folosind diamant, deoarece aceasta este singura piatră suficient de tare pentru a-l tăia. După ce granitul este extras, tăiat și lustruit, acesta poate fi transformat în blaturi, chiuvete, căzi, piedestale, bănci, fântâni, felinare, lămpi cu ulei, băi de păsări, ghivece de flori, rafturi, inserturi de masă și alte produse.

 

CUM SE FORMEAZĂ GRANITUL?

Granitul se formează sub suprafața pământului prin cristalizarea materialului odată topit în condiții de căldură și presiune extremă. Roca solidă se topește la temperaturi foarte ridicate, iar apa acționează ca un catalizator. În timpul procesului de răcire lentă, cristalele mai mari cresc suficient de mari pentru a fi vizibile.

 

CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE GRANIT ȘI MARMURĂ?

Granitul este un material foarte dens făcut adânc în miezul pământului, în timp ce marmura este formată din sedimente calcifere asociate cu fundul mării. Ambele materiale se transformă în piatră peste eoni, dar mineralele din aceste două pietre le fac să reacționeze diferit la condițiile din casă și din exterior.

Granitul are pete mici și granule de diferite culori și are diferite dimensiuni și culori de cristal. De asemenea, granitul se prezintă cu nervuri sau dungi de cristale de diferite culori. 

Marmura este cristalină și este alcătuită din calcit alb. Marmura este alcătuită din mult mai puține elemente decât granitul și este mult mai moale.

 

CÂT DE REZISTENT ESTE GRANITUL LA CĂLDURĂ?

Granitul nu va fi afectat de expunerea la sursele obișnuite de căldură dintr-o gospodărie. Granitul este ușor rezistent la încălzire până la temperaturi de 480 ° F și poate rezista chiar și la temperaturi de până la 1.200 ° F. Pentru a preveni eventualele daune, evită schimbările extreme de temperatură, cum ar fi plasarea a ceva rece pe o zonă a unui blat de granit imediat după ce ai plasat ceva fierbinte pe acea zonă.

 

SE POATE CA GRANITUL SĂ CRAPE?

Nu, dacă îl utilizezi în condiții optime. În schimb, transportarea, instalarea și așezarea necurespunzătoare a granitului ar putea cauza fisuri. Partea bună este că fisurile pot fi reparate foarte simplu folosind niște granit măcinat și un adeziv.

 

GRANITUL ARE AȘCHII?

Doar în cazuri severe de abuz. Dacă apare o așchie, salvează piesele și solicită un profesionist să repare amestecând granitul măcinat cu epoxid.

 

POT EXISTA GROPIȚE PE O SUPRAFAȚĂ DE GRANIT?

Structura cristalină a granitului va avea întotdeauna mici gropițe, care sunt spații între cristale. Nu sunt evidente din cauza lustruirii care se face la suprafață. Aplicarea de etanșant va ajuta la reducerea oricărui aspect de gropi.

 

GRANITUL SE POATE GRAVA?

Gravurile sunt inele sau pete terne cauzate de un lichid acid care vine în contact cu suprafața. Datorită compoziției sale, granitul este în mod natural foarte rezistent la gravare. Dacă este necesar, curățați suprafața de granit și reaplicați sigilant și lustruiți. Lichidele obișnuite care pot provoca gravarea includ agenți de curățare a sticlei, alcool, sucuri și cafea.

Granitul se va toci odată cu vârsta și prin contactul cu acizi, abrazivi sau tampoane de curățare grosiere. În acest caz, refinisează. Testează porozitatea granitului tău punând ceva umed pe el timp de cinci minute și apoi șterge-l. Dacă granitul își schimbă culoarea în acea zonă, atunci aplică etanșant.

 

GRANITUL SE PĂTEAZĂ?

Unele culori pot prezenta semne de umiditate dacă o scurgere nu este curățată imediat. Apa lăsată pe blat de ceva timp poate provoca un fel de pată, dar când apa este ștearsă, va dispărea abia când granitul este complet uscat. 

Lichidele comune care colorează sunt: săpunurile lichide pentru mâini, cafeaua, vinul roșu și uleiul. Dacă oricare dintre aceste substanțe intră în contact cu granitul, șterge lichidul cât mai repede posibil. Pentru petele mai dure, poți face o cataplasmă dintr-o pudră de curățare fină, absorbantă, fără acid, care ar trebui să o îndepărteze.

 

GRANITUL TREBUIE SIGILAT?

De obicei, un tratament cu rășină este aplicat granitului în momentul fabricării. Noi recomandăm să aplici un etanșant de piatră după instalarea granitului și apoi să-i mai aplici acest etanșant periodic. Etanșarea este importantă pentru păstrarea finisajului și pentru a nu altera aspectul granitului.

După ce granitul este sigilat, este ușor de întreținut. Cu toate acestea, granitul se poate păta dacă scurgerile nu sunt curățate imediat. Etanșarea și lustruirea nu sunt dificile și ajută la rezistența și la absorbția lichidelor.

Absorbția granitului și expunerea acestuia la apă va determina cât de des este necesară etanșarea. Noi recomandăm să etanșați granitul cel puțin o dată la câțiva ani, deși unele zone ar putea avea nevoie mai des. Cu cât sunt resigilate mai puțin, cu atât granitul va arăta mai mult cu un aspect îmbătrânit, pe care unii îl preferă.

Te interesează granit la cel mai bun preț?

Vinca îți pune la dispoziție o gamă largă de piatră naturală: blaturi granit, blaturi marmură, blaturi travertin tavă servire marmură, piatră decorativă, pietriș decorativ, cadouri piatră naturală, detergenți, monumente, mobilier și multe altele la cele mai bune prețuri.

Dacă ai nevoie de ajutor, noi suntem aici pentru tine. Oferim și montaj și transport, dar mai multe detalii vei găsi aici.

 

Pentru imagini cu lucrări de la clienții noștri, click aici.

Comandă online sau ne ne poți găsi la: 

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Bacau: com. Nicolae Balcescu, E85, nr. 1248

Telefon contact: 0724 043 563

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Neamt: Roznov, str. Paltinului, nr. 883            

Telefon contact: 0769 608 459

Blaturi Bucatarie Mood by Vinca Marmura Granit Bucuresti: Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 242

Telefon contact: 0769 608 459

Sau prin parteneri - vezi lista parteneri aici.

Vrei să ne urmărești activitatea? Ne găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest dar și pe Telegram unde postăm săptămânal oferte limitate.