Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

Fie ca aveti in plan construirea scarilor interioare si exterioare, fie ca doriti sa le renovati pe cele existente, o decizie importanta tine de alegerea materialelor potrivite. Lemn, metal, otel, piatra naturala, sticla sau beton?

Este important sa va definiti nevoile inainte de a cumpara materialele. Daca puneti mare pret pe estetica, alegeti materialele in functie de designul intregii cladiri. Sunt la moda combinatiile fier forjat + sticla sau fier forjat + marmura. Lemnul ramane o alegere clasica, fiind alegerea potrivita pentru a crea un ambient „calduros”.

Daca aveti simt practic si va ganditi la rezistenta si durabilitatea scarilor, alegeti construirea acestora din beton si placarea cu lemn masiv sau piatra naturala (granit, marmura, travertin, ardezie, piatra decor).

 

Trepte si contratrepte din lemn – avantaje si dezavantaje

Avantaje:

Lemnul este materialul traditional pentru o scara. Este un material durabil si atractiv. Permite crearea si decorarea scarilor de orice forma. Finisarea lemnului permite incadrarea acestuia atat intr-un design contemporan cat si in unul rustic. Este un materialul cald, potrivit pentru placarea scarilor interioare. Tratarea si lacuirea lemnului vor fi necesare pentru a mentine si pastra lemnul.

Dezavantaje:

Cu timpul, umiditate si infiltrarea apei poate duce la umflarea si deteriorarea treptelor din lemn. In timp, apar crapaturi si lemnul va incepe sa scartie de cate ori calcati pe el.

 

Trepte si contratrepte din piatra naturala – avantaje si dezavantaje

 

Piatra naturala in forme neregulate (gneiss, poligonala) este adesea utilizata pentru treptele exterioare. Marmura este preferata mai degraba pentru amenajarile interioare, decat pentru cele exterioare. Placile din granit si travertin sunt printre cele mai populare materiale pentru trepte si contratrepte atat in interior, cat si in exterior.

Avantaje trepte din piatra naturala:

Piatra naturala in forme regulate si neregulate este rezistenta la conditiile naturale extreme (canicula, inghet, zapada, ploi). De asemenea, este rezistenta chiar si la substantele chimice agresive. Piatra naturala este o roca metamorfica, formata sub actiunea presiunii si a temperaturilor ridicate, caracterizata prin formatiuni de minerale recristalizate, precum feldspatul, mica sau cuartul. Prin urmare, are o durata de viata foarte mare (+100 ani).

Luand in considerare toate aceste caracteristici, treptele din piatra naturala sunt o alegere ideala pentru scarile exterioare din fata casei si din gradina.

Granitul este un material extrem de rezistent, fiind ideal pentru scarile interioare supuse traficului intens, deoarece se zgarie extrem de greu si pentru scarile exterioare deoarece fata fata cu brio eroziunii apei, temperaturilor extreme.

Fie ploaie, ninsoare sau vant, treptele din granit fiamat rezista! Granitul fiamat este obtinut prin topirea suprafetei cu o flacara si distrugerea unora dintre cristale, procedeu care creeaza o textura antiderapanta. Asadar, daca te gandesti la riscul de alunecare, alege granitul fiamat pentru treptele exterioare.

Treptele interioare din granit vor rezista toata viata, daca le intretineti in mod corespunzator. Spre deosebire de lemn, care se umfla de la umiditate si incepe sa scartie, granitul isi pastreaza structura intacta, fiind o roca magmatica.

 

Placile din granit se gasesc intr-o multitudine de culori: de la alb, gri, crem, pana la negru intens, dar si in culori care ies in evidenta, precum nuante de rosu sau verde.

Treptele si contratreptele din Marmura se preteaza mai mult pentru scarile interioare, marmura fiind un material mai poros. Luminozitatea radianta si rafinamentul marmurei albe nu pot fi egalate de niciun material.

Este un material ales adesea pentru scarile din interiorul magazinelor de rochii de mireasa, de rochii de ocazii, pentru scarile din interiorul sediilor culturale (muzee, teatre, biblioteci, scoli etc.).

Cand spui marmura, toata lumea se gandeste la albul stralucitor. Stiai ca exista si marmura neagra, verde, albastra, maron, bej? Asadar, treptele din marmura se incadreaza in multiple scheme de culori.

Travertinul este rezistent la apa si la umiditate. Din acest motiv, travertinul este o alegere ideala atat pentru treptele si contratreptele din interiorul unei case sau al unei cladiri, cat si pentru scarile din exterior.

Travertinul lustruit are un aspect stralucitor si o rezistenta la umiditate foarte ridicata, iar cel matuit are un aspect neslefuit, vizibil mai poros, dar cu un farmec rustic aparte. Prin urmare, treptele din travertin se preteaza oricarui design. Insa, gama de culori a travertinului, este restransa – nuante de bej, pamantiu, maroniu.

Travertinul este termorezistent, fiind renumit pentru ca nu se incalzeste prea mult atunci cand razele solare intra in contact mult timp cu suprafata sa. Din acest motiv, travertinul este alegerea ideala pentru scarile exterioare din fata casei, din curte, din gradina.

Dezavantaje trepte din piatra:

  • Pret mai ridicat. Totusi, treptele si contratreptele din piatra, travertin, granit sau marmura rezista zeci de ani, astfel ca, in ciuda pretului mai ridicat, merita investitia.
  • Greutate mare.

 

Mai jos, va prezentam o mica parte a portofoliului VINCA

Scari interioare din marmura alba:

trepte marmura

Scari interioare din marmura travin si granit Juparana Vijara:

trepte marmura

 

Scari exterioare placate cu granit fiamat Gri Mondalez  :

trepte exterior granit

Trepte exterioare din granit Maron Tan:

trepte granit

 

Trepte din piatra naturala in exteriorul unor sedii, case, restaurante. Scari din granit in gradina. 

trepte si contratrepte piatra naturala

Te interesează diverse produse din piatră naturală? La VINCA găsești: șeminee, tocător granit, blaturi granit, blaturi marmură, blaturi travertin, tavă servire marmură, piatră decorativă grădină, pietriș decorativ, cadouri piatră naturală, detergenți, monumente marmura, mobilier și multe altele la cele mai bune prețuri.
Dacă ai nevoie de ajutor, noi suntem aici pentru tine. Oferim și montaj și transport, dar mai multe detalii vei găsi aici.

 

Pentru imagini cu lucrări de la clienții noștri, click aici.

Comandă online sau ne ne poți găsi la: 

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Bacau: com. Nicolae Balcescu, E85, nr. 1248

Telefon contact: 0724 043 563

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Neamt: Roznov, str. Paltinului, nr. 883            

Telefon contact: 0769 608 459

Blaturi Bucatarie Mood by Vinca Marmura Granit Bucuresti: Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 242

Telefon contact: 0769 608 459

Sau prin parteneri - vezi lista parteneri aici.

Vrei să ne urmărești activitatea? Ne găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest dar și pe Telegram unde postăm săptămânal oferte limitate.

✔️ Ai nevoie de trepte din marmura, granit sau travertin? Incearca noul calculator onlinehttp://www.calculator-marmura-vinca.ro Completezi dimensiunile, alegi modelul/culoarea si obtii imediat un pret personalizat.