Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

Pentru orice tip de lucrare de realizat, alegerea materialelor este unul din cei mai importanți pași pentru a obține la final acele rezultate pe măsura așteptărilor dorite. Dar, pe cât de important, pe atât de greu este să faci alegerea cea mai potrivită! 

Cauți să afli care sunt materialele din care poți alege? Ce beneficii au fiecare în parte? Pentru ce lucrări sunt recomandate? 

Atunci ai ajuns în locul potrivit. Îți voi prezenta fiecare piatră naturală în parte. Continuă să citești.

Granitul

Granitul este o rocă magmatică formată prin ieșirea la suprafață a magmei, care, în urma răcirii treptate, se cristalizează, dând naștere unei structuri granulate. Compoziția granitului cuprinde materiale dure- feldspati, cuartite- care determină duritatea de ansamblu a rocii. 

Această caracteristică îl face ideal de folosit în locuri supuse unor acțiuni mecanice și chimice agresive. Granitul este foarte rezistent la zgârieturi, dar și la contactul cu substanțe acide, fiind unul din cele mai durabile materiale rezistând chiar și peste 100 de ani. Granitul este atât de dur și de durabil încât piedestalul pe care stă Statuia Libertății este făcut din granit.

Fiind foarte rezistent la uzură, este o alegere perfectă atât pentru amenajări interioare, cât și exterioare.

Granitul este utilizat pentru o gamă largă de lucrări: pardoseli din granit; glafuri pentru ferestre; trepte și contratrepte scări; placarea pereților cu granit, ca alternativă pentru gresie/faianță, pavarea străzilor, bordurilor, aleilor din grădini și parcuri, chiuvetă/lavoar din granit, masă din granit, vază din granit, sculpturi, memoriale, ș.a.

Mulți cred că granitul e disponibil doar în nuanțe de gri și bej, însă la VINCA ai o mare diversitate de culori de unde să alegi: alb cu granulații negre, verde-marin, albastru-perlă, nuanțe roșiatice (roz-piersică, grena), negru-galaxy și altele. Vezi colecția Vinca aici.

Travertin

Travertinul este o rocă naturală ce face parte din familia calcarului. Ca și compoziție chimică, travertinul este alcătuit din carbonat de calciu. Cel mai frecvent este întâlnit sub formă de sedimente în preajma izvoarelor. 

Porozitatea ridicată a acestui material îl face sensibil la substanțe acide, la pete și chiar la acțiunea de curățare, de aceea este recomandabil să fie impermeabilizat în prealabil, pentru a-i menține aspectul și frumusețea naturală.

Posibilitatile de utilizare a travertinului sunt multiple: în amenajarea clădirilor, atât la exterior, cât și la interior, în placări ale pereților sau pardoselilor, dar și în lucrări de pavaj ale curților sau aleilor.

Travertinul este durabil, se întreține foarte ușor, este ieftin, ecologic și se găsește în culori și tonuri calde, precum gălbui și maro-brun.

La VINCA găsești travertin pentru: glafuri, blaturi, trepte, placaj pardoseli și mozaic. Aruncă o privire aici.

Cuarț

Cuarțul este mineralul cel mai răspândit în scoarța terestră. Cuarțul compozit este cel mai dur mineral din natură, având o duritate estimată la 7 pe scara Mohs, aproape ca cea a diamantului. Cuarțul este foarte rezistent la zgârieturi, căldură și la acțiunea diverșilor agenți chimici. Suprafața non-poroasă a materialului împiedică apariția petelor și a bacteriilor.

Cuarțul este foarte ușor de întreținut, pe când rocile naturale necesită tratare specială.

Cuarțul se găsește într-o gamă foarte variată de culori moderne și texturi variate ideal pentru amenajări interioare. Cel mai recomandat este pentru blaturile din bucătărie datorită faptului că este impermeabil, antibacterian și foarte ușor de curățat. 

Cauți cuarț pentru bucătăria ta? Arunci un ochi aici.

Ardezia

Ardezia este o rocă metamorfică ce se formează sub presiunea scoarței terestre, la temperaturi înalte, întărindu-se și devenind un material foarte rezistent și durabil. Granulația și culorile ardeziei depind de locul din care a fost extrasă, dar și de compoziția chimică a solului în care aceasta a luat naștere. 

Maleabilă și cu un aspect estetic interesant, ardezia se află în topul pietrelor naturale preferate de designeri. Ardezia personalizează și dă viață oricărui concept de design. Plăcile de ardezie sunt durabile, versatile și elegante, se montează ușor și nu necesită o îngrijire minuțioasă sau costisitoare.

Pentru că este o piatră naturală rezistentă, cu o suprafață nealunecoasă, este recomandată fără probleme în zonele cu umiditate mare sau cu trafic intens, precum bucătării, băi, birouri sau livinguri, cât și pentru acoperișuri, placări interioare și exterioare, pavaje.

Paleta coloristică a ardeziei este una largă, însă predomină tonurile închise. Nuanțele ardeziei pornesc de la roșu, ocru, crem, verde, gri, până la negru sau chiar multicoloră.

Citește mai multe despre ardezie, aici.

Marmura

Marmura este o rocă metamorfică și este compusă, în cea mai mare parte, din calcit – o formă cristalină a carbonatului de calciu (CaCO3). Ea se obține practic prin metamorfoza calcarului. 

Nuanțele cele mai frecvente ale marmurei sunt alb, cenușiu, gri, negru, roșu, și chiar și verde. Marmura conferă oricărei încăperi rafinament și luminozitate. Este un material care se preteaza cu succes atât amenajării unui apartament / unei case, cât și amenajarii unui sediu comercial.

 Aspectul, rezistența și ușurința cu care se întreține fac din marmură o alegere populară pentru: blaturi de baie, pardoseli, trepte, șeminee, dușuri și căzi de baie, glafuri pentru ferestre, fântâni, monumente funerare ș.a. 

Este important de menționat că este recomandată mai degrabă în locurile cu risc scăzut de pătare, de ex: este mai potrivită în baie decât în bucătărie pentru că marmura se pătează ușor de ulei și cafea.

La VINCA găsești o gamă diversificată de culori și texturi pentru: glafuri, blaturi, trepte, tavă servire, placaj pardoseli și mozaic. Aruncă o privire aici.

Acum că ai aflat toate aceste informații utile despre piatra naturală, care este cea mai potrivită în cazul tău?

Vinca îți pune la dispoziție o gamă largă de: blaturi granit, blaturi marmură, blaturi travertin la cele mai bune prețuri pentru amenajări impecabile și durabile.  

Te interesează și alte produse din piatră naturală? La VINCA găsești: tocător granit, tavă servire marmură, pietriș decorativ, cadouri piatră naturală, detergenți, mobilier și multe altele. Click aici.

Pentru imagini cu lucrări de la clienții noștri, click aici.

Comandă online sau ne ne poți găsi la: 

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Bacau: com. Nicolae Balcescu, E85, nr. 1248

Telefon contact: 0724 043 563

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Neamt: Roznov, str. Paltinului, nr. 883            

Telefon contact: 0769 608 459

Blaturi Bucatarie Mood by Vinca Marmura Granit Bucuresti: Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 242

Telefon contact: 0769 608 459

Sau prin parteneri - vezi lista parteneri aici.

Vrei să ne urmărești activitatea? Ne găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest dar și pe Telegram unde postăm săptămânal oferte limitate.

Vrei sa devii partener VINCA?

Află cum aici. Iar dacă ești montator, găsești toate informațiile de colaborare aici.