Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

3 motive care te vor convinge sa alegi piatra naturala pentru pavaje in curte / gradina / spatii publice:

  1. Rezistenta la actiunea nociva a factorilor de mediu: raze UV, ploi acide, cicluri de inghet - dezghet, temperaturi ridicate, etc. Toate acestea o fac ideala pentru orice spatiu exterior.
  2. Durabilitate. Niciun alt material nu este mai rezistent decat piatra naturala. Daca vrei o alee sau o gradina care sa te tina zeci de ani, atunci piatra naturala este materialul de care ai nevoie!
  3. Eleganta care nu apune niciodata. Aspectul natural, gama variata de culori si forme fac ca piatra naturala sa nu se demodeze niciodata.

Exista cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand achizitionezi piatra naturala pentru pavaj.

  1. Piatra trebuie sa aiba o grosime de cel putin 2 centimetri pentru a sustine traficul pietonal frecvent.
  2. De preferat ar fi sa eviti pietrele rotunjite si pietrele naturale cu un finisaj lustruit, care pot fi alunecoase, mai ales atunci cand ploua. In schimb, alege pietre cu finisaj buciardat / scapitat care ofera o aderenta ridicata si o textura foarte eleganta.

Exista mai multe tipuri de piatra naturala potrivite pentru pavarile exterioare. Acestea au culori si texturi diferite, asa ca aspectul si caracteristicile lor pot fi mai utile in anumite contexte decat in altele. De asemenea, dimensiunile placilor si preturile pe metrul patrat/rand se deosebesc si ele, astfel ca exista o varietate mare din care poti alege materialele pentru pavaje rezidentiale si publice.

 5 tipuri de piatra pentru pavaje in curte sau gradina

1. Piatra naturala Sandstone

Piatra naturala se integreaza perfect in design-ul spatiului exterior. Durabilitatea materialului si rezistenta la ciclul inghet-dezghet sunt cateva dintre avantajele pe care le ofera piatra naturala.

Pentru pavaje in curte / gradina / parcuri publice, va recomandam urmatoarele produse Vinca:

Piatra naturala este ambalata in europaleti 120*80cm; pentru cantitati mai mici de 10m2 se ambaleaza in cutii de carton.

Preturile VINCA afisate sunt valabile pentru un rand de palet 120*80cm = 0.96mp (un rând de piatră). Urmareste videoclipul nostru pentru mai multe detalii.

2. Piatra Mozaic

Putand fi folosite atat in spatiul public, cat si in cel rezidential, travertinul mozaic si marmura mozaic sunt recomandate pentru pavajele din jurul caselor / cladirilor / institutiilor.

Produse Vinca recomandate:

3. Piatra naturala poligonala

Piatra naturala poligonala - un produs versatil si rezistent, care imbina perfect esteticul cu utilitatea. Cu ajutorul pietrei poligonale, vei putea crea, fara investitii costisitoare, amenajari exterioare deosebite. Alege piatra gneiss pentru pavaje in spatii publice (gradini, parcuri) si piatra sandstone pentru pavarea propriei gradini.

Produse Vinca recomandate pentru pavaje:

Piatra naturala poligonala sandstone este ideala pentru realizarea aleilor si cararilor in stil „pasi japonezi”.

Produse Vinca recomandate pentru pasi japonezi:

4. Piatra naturala in forme regulate

Piatra naturala fasonata, prelucrata in forme regulate dreptunghiulare, sau piatra naturala tip panel poate fi utilizata atat pentru pavarea curtilor si gradinilor private, cat si a spatiilor publice.

Produse Vinca recomandate pentru pavaje:

5. Dale din Granit si Placi din Granit

Pentru o durabilitate absoluta, alege cu incredere granitul. Granitul este un material de pavaj elegant, ideal pentru spatii formale. Alege pentru pavaje dale de granit ori placi de granit patrate sau dreptunghiulare.

Produse Vinca recomandate pentru pavaje:

 

Montarea pietrelor de pavaj

Indiferent de materialul ales, pentru montarea pavajului urmeaza aceiasi pasi simpli:

  1. Pregatirea bazei pentru pavare

Pentru a pregati solul pentru pavare, se inlatura un strat de pamant de la suprafata. Adancimea de excavare se calculeaza astfel: grosime pavaj + 8 cm patul de pavaj (nisip) + 20 sau 25 cm stratul de baza. In timpul excavarii se face o usoara panta pentru drenare.

In cazul in care stratul de baza nu este din beton, se vor inlatura toate elementele intruzive precum radacini, plante si se va compacta toata suprafata decopertata, golurile umplandu-se cu pietris unde este necesar.

  1. Turnarea patului de pavaj

Peste pietrisul compactat se aseaza un strat de nisip cu grosimea de 5-8 cm numit pat de pavaj. Se compacteaza nisipul si se aduce la cota cu ajutorul unui dreptar. Stratul de nisip trebuie sa fie perfect neted.

  1. Montarea pavajului

Montarea consta in aranjarea elementelor de pavaj in configuratia dorita pe stratul de nisip si aducerea la nivel cu ajutorul uneltelor speciale. Locurile dintre pavele, rosturile, se vor umple cu nisip. Dupa montare se curata bine zona de excesul de materiale (daca este cazul).

Te interesează diverse produse din piatră naturală? La VINCA găsești:  tocător granit, blaturi granit, blaturi marmură, blaturi travertin, tavă servire marmură, piatră decorativă, pietriș decorativ, cadouri piatră naturală, detergenți, monumente marmura, mobilier și multe altele la cele mai bune prețuri.
Dacă ai nevoie de ajutor, noi suntem aici pentru tine. Oferim și montaj și transport, dar mai multe detalii vei găsi aici.

✔️ Ai nevoie de blaturi, glafuri sau trepte din piatra naturala? Incearca noul calculator onlinehttp://www.calculator-marmura-vinca.ro Completezi dimensiunile, alegi modelul/culoarea si obtii imediat un pret personalizat.

 

Pentru imagini cu lucrări de la clienții noștri, click aici.

Comandă online sau ne ne poți găsi la: 

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Bacau: com. Nicolae Balcescu, E85, nr. 1248

Telefon contact: 0724 043 563

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Neamt: Roznov, str. Paltinului, nr. 883            

Telefon contact: 0769 608 459

Blaturi Bucatarie Mood by Vinca Marmura Granit Bucuresti: Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 242

Telefon contact: 0769 608 459

Sau prin parteneri - vezi lista parteneri aici.

Vrei să ne urmărești activitatea? Ne găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest dar și pe Telegram unde postăm săptămânal oferte limitate.