Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

Pentru a menține o bucătărie cât mai frumoasă, este important ca blaturile de granit să fie îngrijite corespunzător. Această piatră solidă este durabilă și are un aspect uimitor, dar necesită întreținere pentru a o proteja și a-i păstra luciul.

 

1. Granitul este un material poros

Deși granitul este o piatră tare și durabilă, să nu uităm să luăm în considerare faptul că este un material poros. Aceasta înseamnă că dacă verși ceva pe blaturile din granit și ele nu sunt sigilate, ar putea provoca pete și urme inestetice.

Blaturile noi de granit au adesea un etanșant ce se aplică în timpul instalării. Cu toate acestea, acest etanșant se uzează în timp, motiv pentru care reaplicarea este atât de crucială.

 

2. Se recomandă să verifici periodic starea blaturilor din granit

Blaturile pentru bucătărie din granit sunt unele din cele mai apreciate și rezistente materiale. Cu toate acestea, înainte de a aplica un nou strat de etanșant, încearcă „testul cu apă”. 

Începe prin a turna 1/4 cană de apă direct pe blaturi. Dacă apa rămâne „ca o mărgea” deasupra, blaturile nu ar trebui să aibă nevoie de etanșant.

Cu toate acestea, dacă apa pare să se infiltreze sau observi că începe să apară o pată mai întunecată, atunci granitul ar trebui sigilat. Asigură-te că efectuezi testul într-o zonă discretă a bucătăriei tale, astfel încât să nu lași un loc sau un semn vizibil în urmă.

 

3. Este important ca blaturile de granit să fie curățate între sigilări

În mod ideal, blaturile din granit pentru bucătărie ar trebui etanșate la fiecare șase luni până la un an, poate chiar și mai des, în funcție de utilizare și trafic. 

Dacă verși ceva pe suprafață, este important să utilizezi metodele de curățare adecvate pentru a preveni orice alte daune. În general, îți recomandăm să folosești o cârpă de spălat sau un burete blând cu săpun pentru a îndepărta murdăria și resturile alimentare. După spălare, usucă suprafața cu un prosop curat și uscat. 

Încearcă să eviți abrazivele dure sau soluțiile foarte acide care pot zgâria blaturile de granit. De exemplu, înălbitorul poate toci suprafața granitului. Dacă simți totuși că trebuie să utilizezi neapărat înălbitor pentru a dezinfecta, folosește-l doar ocazional și asigură-te că este bine diluat. Nu uita să clătești bine suprafața după aplicare.

Pentru a elimina petele, poți face o pastă din bicarbonat de sodiu și apă. Cu ajutorul unei cârpe moi freacă ușor pata și apoi clătește bine. Totuși, pentru pete deosebit de încăpățânate, este posibil să fie necesar să repeți procesul de câteva ori.

 

4. Utilizează produse de etanșare sigure, non-toxice.

Când trebuie să etanșezi blaturile din granit, este important să utilizezi un produs care nu este toxic. Un sigilant de calitate nu trebuie să conțină substanțe chimice dure care pot provoca iritații sau care emit mirosuri puternice. Mai mult decât atât, nu ar trebui să fie nevoie să folosești o mască sau mănuși pentru a aplica etanșantul.

Orice plin de substanțe chimice dure poate ajunge să facă mai mult rău decât bine. Caută un agent de etanșare care este eficient, dar suficient de blând pentru a fi folosit pe blaturile tale, astfel încât să nu ai nevoie să-ți faci griji cu privire la ingredientele periculoase care pătrund în alimente sau la mirosurile chimice persistente care pot pătrunde în toată casa.

De exemplu, pentru impermeabilizarea la ulei, încearcă produsul tonifiant A-PLUS. Acesta se utilizează pentru recuperarea și înnoirea culorii suprafețelor uzate, precum blaturi, pardoseli, scări, pervazuri, balustrade, mese etc., evidențiind tonurile cromatice și protejând totodată structura suprafeței. 

Pentru blaturile de culoare neagră, recomandăm ZIMBABLACK - corector de culoare pentru suprafețe precum granit, marmură, piatră naturală. Suprafețele tratate cu acest produs devin mai întunecate, mai lucioase, mai uniforme ca aspect și capătă o calitate îmbunătățită.

 

5. Aplică corect agentul de etanșare pentru rezultate excelente

Aplică întotdeauna sigiliul pe blaturi curate și uscate și urmează cu atenție instrucțiunile producătorului pentru a asigura aplicarea corectă.

Asigură-te că aplici uniform agentul de etanșare, astfel încât să acopere întreaga suprafață din spate în față, dintr-o parte în alta și peste margini. 

Lasă produsul de etanșare să se absoarbă în granit înainte de a șterge excesul. Acest proces simplu îți va păstra blaturile protejate și cu un aspect frumos.

 

Prin urmare, este să bine să îți protejezi investiția sigilând blaturile în mod corespunzător.

Cu produsele potrivite și îngrijirea adecvată, te poți bucura de blaturile din granit fără să îți faci griji pentru fiecare strop de sos de roșii sau de vin roșu. 

Amintește-ți aceste cinci sfaturi pentru a menține blaturile din granit lucioase, în siguranță, curate și protejate.

Te interesează blaturi din granit, marmură sau cuarț pentru casa ta? Vinca îți pune la dispoziție o gamă variată de blaturi de diferite culori, forme și modele la prețuri de depozit și mărimi personalizate. Aruncă o privire în portofoliul nostru și inspiră-te din lucrările clienților noștri fericiți.

 

Comandă online sau ne ne poți găsi la: 

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Bacau: com. Nicolae Balcescu, E85, nr. 1248

Telefon contact: 0724 043 563

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Neamt: Roznov, str. Paltinului, nr. 883            

Telefon contact: 0769 608 459

Blaturi Bucatarie Mood by Vinca Marmura Granit Bucuresti: Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 242

Telefon contact: 0769 608 459

Sau prin parteneri - vezi lista parteneri aici.

Vrei să ne urmărești activitatea? Ne găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest dar și pe Telegram unde postăm săptămânal oferte limitate.